avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Repartizare dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Repartizare dividende

Se permite repartizarea dividendelor pe anii fiscali anteriori, prin mai multe hotarari AGA, din motive financiare, avand in vedere ca la inceputul anului este destul de greu de preconizat cat disponibil va avea firma pentru repartizarea dividendelor? Daca se procedeaza astfel, adica impartirea prin mai multe hotarari, se poate considera plata fragmentata?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: kadar.anna , utilizator 10:33, 12 Iulie 2018
Repartizarea catre dividende puteti s-o faceti printr-o singura hotarare a adunarii generale mai pe la mijlocul anului cand deja cam puteti estima situatia iar plata efectiva se poate intinde chiar si anul urmator dar nu mai tarziu de trei ani. Conditia e ca impozitul pe dividende sa fie plati pana la 25 ianuarie anul urmator pentru ceea e nu s-a platit asociatilor. Altfel cum va ganditi, cate o hotarare pe luna sau pe trimestru? Nu e limitat in lege, deci se poate.
In functie de necesitati, da, cate o hotarare pe luna sau chiar mai multe. Daca se fac, de ex. 2 hotarari de cate 10000 lei fiecare, si se plateste in numerar, se poate considera plata fragmentata sau nu?
Da, se poate considera plata fragmentata. Se vede clar ce intentionati asa ca nu exagerati. Hai, maxim doua pe an.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende costicul costicul Am dividende in valoare de 111500 lei.Cand trebuie sa platesc impozitul si sa depun declaratia?Daca nu am bani in casa sau banca, pot sa le platesc esalonat? (vezi toată discuția)
Distribuire dividende in numerar tibiscum tibiscum Asociatul unic al unei societati care are profituri nerepartizate din exercitiile contabile precedente in suma de 50000 lei hotaraste repartizarea unei sume de ... (vezi toată discuția)
Dividendele 2010-2017 nu s-au repartizat mirela.popa mirela.popa La bilanturile aferente perioadei 2010 -2017 nu s-au repartizat dividendele din rezultatul reportat din cauza lipsei de numerar, firma fiind pe profit dar cu ... (vezi toată discuția)