Bună ziua. Am o problema cu un act notarial. În luna lu mai am făcut o declarație notariala pentru scoaterea minorului din România. Acest act original mia fost oprit la Vama. Am fost la notar pentru încă o copie legalizată iar acea femeie mia reproșat ca trebuie sa fie și tatăl copilului de fata. Dar cu câteva zile în Urma am sunat la notar sa întreb dacă se poate și ia mia spus ca da,se poate și fără acordul tatălui acea copie din arhiva care este valabila 6 luni. Când ajung acolo personal îmi spune ca nu.
Ce pot face?
Ceea ce solicitati dv.este un duplicat al procurii speciale deja emise in conditii legale. Ati gresit ca nu ati avut o copie la dumneavoastra pentru a fi lasata la vama, in momentul trecerii frontierei! Nu vi s-ar fi oprit procura originala.
Faceti o sesizare la Camera Notarilor Publici solicitand sprijin in relatia cu notarul respectiv!
Adresați o cerere în scris notarului.
Tatăl si-a dat ac9rdul cand s-a dat declarația.
Doar daca ar fi vorba de o nouă declarație ar fi necesar acordul lui in scris.
Pe viitor sa cereți sa dea mai multe exemplare de declarație întrucât daca legea nu interzice asa ceva aveti dreptul.de a obține.
Dacă va respinge cererea scrisa puteți sesiza instanța de judecată.
Acte notariale !
florinm58
Am de vandut un teren agricol si sunt doi cumparatori insa au notari diferiti dintr-o eroare ori cadastristul ori cel de la registrul agricol mi-a oprit unul ... (vezi toată discuția)