avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajul unui apartament ANL la divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajul unui apartament ANL la divort

In urma cu 4 ani am cumparat un apartament ANL. Contractul de cumparare prevede obligatia de a nu instraina apartamentul decit dupa 5 ani. Din pacate trebuie sa divoratm si avem probleme cu partajul: notarul care oficiaza divortul sustine ca cedarea proprietati unuia dintre soti catre celalalt este o forma de instrainare.
Intrebare: este posibil, din punct de vedere juridic, sa fie privit si altfel acest partaj si nu ca o instrainare? Exista un articol de lege care sa lamureasca aceasta speta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: vicar , utilizator 15:25, 18 Iulie 2018
Nu am sansa unui raspuns?
Nu am sansa unui raspuns?
Vorbiti cu sotia si mai amanati partajul pana la implinirea celor 5 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
vicar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are drepturi? simona nicoleta simona nicoleta m am casatorit in anul 2001,dupa casatorie ,mama mea imi face imputernicire la notar sa intru eu in posesia apartamentului ce l avea ea in proprietate.in ... (vezi toată discuția)
Locuinta anl si divort mitika255 mitika255 Impreuna cu sotia detinem o garsoniera ANL, in urma cu 3 ani sotia a primit mostenire un apartament, acum cei de la ANL s-au sesizat si vor sa faca evacuarea ... (vezi toată discuția)
Divort/cale amiabila iuli113 iuli113 Buna ziua, Am urmatoarea speta: M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)