avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... are drepturi?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

are drepturi?

m am casatorit in anul 2001,dupa casatorie ,mama mea imi face imputernicire la notar sa intru eu in posesia apartamentului ce l avea ea in proprietate.in timpul casatoriei, inainte de divort, vand apartamentul catre o persoana, sotia mea neprimind nici un ban deoarece eram in relatii rele.in 2004 divortez legal .acum la 5 ani dupa ea ma acuza ca am lasat o fara banii de apartament si vrea sa ma bage in tribunal, amenintandu ma ca are martori prin care sa demonstreze ca ea era casatorita cu mine la vanzarea apartamentului.avea drepturi sa primeasca parte din vanzare?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: simona nicoleta , utilizator 15:34, 12 Iunie 2009
ce fel de acte v-a facut mama dvs.? vanzare? donatie?
ca imi cedeaza drepturile asupra imobilului proprietate personala.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
simona nicoleta , utilizator
bun, daca nu a avut loc vanzarea -cumpararea apartamentului sa intelegem ca mama v-a cedat doar dreptul de folosinta ? in acest caz, nu inteleg cu m ati putut instraina apartamentul? daca mama v-ar fi transmis proprietatea bunului pe calea unei donatii, apartamentul ar fi devenit bunul dvs. propriu, cu exceptia situatiei in care donatia s-ar fi intocmit pentru ambii soti. Daca transferu l rpoprietatii a avut loc pe calea vanzarii-cumpararii, in acest caz, atat dvs. , cat si sotia ati fi devenit proprietari, situatie in care, in momentul instrainarii bunului, dvs. ati fi avut nevoie si de acordul sotiei pentru a-l putea instraina. Deasemenea , sotia ar fi fost indreptatita sa primeasca o parte din bani, nefiind relevant faptul ca nu erati in relatii bune, atata vreme cat ati instrainat un bun aflat in proprietate comuna.

ca sa primiti un raspuns competent, solutia ar fii sa mergeti la un avocat pt a vedea actul respectiv.
raspunsul difera, dupa cum a fost vorba de un act de vanzare-cumparare, cedarea dreptului de folosinta, donatie, etc.

totusi, de precizat ca , avand in vedere ca acel imobil s-a vandut in 2004 , din punct de vedere juridic s-a cam prescris ;)
sotia nu a stiut de vanzarea acelui imobil ? a aflat ulterior despre aceasta instrainare ?
totusi daca a fost vorba despre un act de vanzare-cumparare incheiat cu mama dvs ., sotia , chiar daca nu a fost trecuta in acte era coproprietar . deci, nu aveati dreptul sa vindeti imobilul fara acceptul ei .
in acest caz, exista posibilitatea invocarii de catre dansa, a invocarii nulitatii absolute a contractului de vanzare-cumparare, nulitate care in acest caz este imprescriptibila .

dupa cum vedeti, degeaba ne dam cu presupusul, trebuie sa mergeti la un avocat cu actele.
este o imputernicire facuta la ambasada din lisabona de catre mana ..subsenata x il imputernicesc pe subsemnatul y, fiul meu sa sa ia toate deciiile privitoare la apartamentul .. proprietate personala.si rectific.. in 2001 m am casatorit , in 2004 m am divortat ,in februarie 2007 am fost la notariat sa trec apartamentul in proprietatea mea. atunci domnul notar a zis ca nu se poate , dar este o alta varianta .. sa fac un act de vanzare catre o cunostinta si tot in aceasi zi sa l rascumpar. asa am facut .. am chemat un prieten i am vandut bunul imobil si l am rascumparat de la el.dupa cateva zile am vandut imobilul , banii proveniti din vanzare i am dat precum a zis mama .. o parte ei , o parte altei persoane .intr adevar am ramas si eu cu o mica parte , dar sub forma de imprumut. acum , dupa 2-3 ani de zile , ex-sotia mea mea( de care am divortat legal in 2004) a aflat de la niste ,,prieteni,,si ma ameninta ca ma da in judecata pentru a si primi partea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa 5 ani de la divort vasilepop vasilepop Inainte cu 5 zile de casatorie mama mea mi a facut procura notarial precum pot sa vand in numele ei apartamentu proprietate care l avea, eu fiind unicul ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate MIHALCEA  Enciu Vasile MIHALCEA Enciu Vasile Buna ziua . Inainte de casatorie , eram singurul propietar al unui apartament . Dupa casatorie am vandut apartamentul la data de 14 Decembrie 2000 si am ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un raspuns Marius_a Marius_a tata meu e divortat de mama de mai bine de 20 de ani.el a luat partajul de la mama si a cumparat o garsoniera unde a locuit pana acum 8 ani knd a murit.In tot ... (vezi toată discuția)