avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Buna ziua . Inainte de casatorie , eram singurul propietar al unui apartament . Dupa casatorie am vandut apartamentul la data de 14 Decembrie 2000 si am cumparat altul la data de18.12.2000. In acest caz , sotia a devenit copropietar cu mine . Din cauza unei firme unde sotia era administrator cu fratele ei , firma fiind aproape de faliment , urma sa fie executata silit . Fratele sotiei nu avea bunuri ca sa fie executat silit si executarea s-a indreptat numai asupra sotiei mele . Pentru evitarea sechestrului pe apartament in urma executarii silite , deoarece alte bunuri sau venituri nu aveam , am încheiat două acte de vânzare cumpărare simulate motiv pentru care în anul
2000, respectiv 2003 a vândut şi răscumpărat de la Gavrilă Victoriţa în
calitate de persoană interpusă imobilul .
Dupa 3 ani am rascumparat apartamentul ., evitand in acest fel pierderea lui , datorita executarii silite . Acum in urma divortului am revendicat dreptul de proprietate absoluta a apartamentului facand uz de subrogatie . Va rog , in urma celor aratate , sunt indreptatit sa-mi recapat suta la suta dreptul de proprietate asupra apartamentului . Multumesc anticipat .

Cel mai recent răspuns: MIHALCEA Enciu Vasile , utilizator 07:14, 31 Ianuarie 2019
Conform contractului de vanzare cumparare incheiat, sotia este coproprietar al apartamentului alaturi de dvs.
Ce legatura au contractele de vanzare-cumparare simulate, incheiate inteleg, cu un tert, cu cota-parte din dreptul de proprietate detinuta de dvs. si sotie.
In situatia in care apartamentul detinut in coproprietate cu sotia a fost cumparat cu banii proveniti din vanzarea acelui apartament care era bun propriu, trebuie sa dovediti in instanta acest fapt, insa este dificil.
In conditiile unui proces, sotia poate invoca inclusiv faptul ca acest contract de vanzare-cumparare este o donatie deghizata, ca a existat intentia de a o gratifica.
Procesul este unul foarte complicat, in nici un caz nu va sfatuiesc sa incepeti un astfel de proces fara avocat.
Pentru inceput, mergeti cu actele pentru o consultatie in cadrul careia se poate face o evaluare a sanselor de castig care nu sunt mari, prezentati intreaga situatie de fapt pentru ca in astfel de procese detaliile sunt foarte importante si pot fi folosite pentru a determina soarta unui proces.


Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2019
Avocat Ciurea Cristina, utilizator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta civila incorecta? ulises10 ulises10 intr-o actiune in \\\\"declararea simulatiei-constare nulitate absoluta contract vanzare cumparare imobil\\\\" instanta respinge actiunea cu argumentul ca nu a ... (vezi toată discuția)
Licitatie cumparare apartament de catre cumnat. yamada yamada Fratele sotiei mele poate participa la o licitatie de cumparare a unui apartament ce imi apartine, scos la licitatie in urma cererii de executare silita din ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti la judecatorie MIHALCEA  Enciu Vasile MIHALCEA Enciu Vasile Buna ziua . Ma numesc Mihalcea Vasile si sunt din Braila . Va rog daca se poate sa-mi raspundeti la cateva întrebari . Sunt casatorit de 19 ani . La data ... (vezi toată discuția)