avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anularea unui contract de servicii imobiliare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anularea unui contract de servicii imobiliare

Buna ziua!
As dori sa stiu daca in cazul anularii unilaterale a unui contract (in cazul unui client nemultumit de serviciile prestate de o agentie imobiliara) acesta poate fi totusi urmarit sau atacat in baza acelui contract in cazul in care decide totusi sa cumpere apartamentul prezentat de agent?
Concret lucrurile s-au petrecut asa:
- clientul a contactat agentul pentru a-i prezenta o casa. Au semnat contractul care prevede plata unui comision in cazul in care clientul va cumpara casa prezentata.
- agentul a prezentat casa si a promis ca revine cu acte la solicitarea clientului
- dupa mai multe telefoane si mesaje, agentul nu a furnizat actele (pe care de altfel nici nu le avea pentru ca nici nu avea niciun fel de contract cu proprietarul casei pe care o prezentase)
- dupa cateva zile, clientul a invocat un articol din contract care se refera la obligatiile agentului si a anulat contractul unilateral
- agentul a raspuns spunand ok, contractul se anuleaza, dar ramane in vigoare pentru apartamentul deja prezentat

Asadar? Daca clientul cumpara acest apartament evident fara ajutorul agentului mai departe, are riscul sa i se impute asta ulterior? Ce poate face?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
ralucata, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:10, 12 Iulie 2018
Buna seara,
daca respectivul cumparator a achizitonat apartamentul prezentat de agentie, cu care a incheiat contract, agentia se poate indrepta intr-o actiune in instanta pt a-si recupera comisionul
În caz de judecată se vor analiza toate aspectele invocate de părți în cererile lor.

Procesul se va baza pe contract si pe respectarea sau nerespectarea sa.
Aveti dreptul de a merge cu contractul la avocat pentru a fi analizat si a se examina si alte aspecte incidente. Probabil ca intr-o oră va veti lamuri cum se prezintă situația si veti putea trage o concluzie.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie de vizionare imobliara BebeA BebeA Buna ziua, Zilele trecute, am vizionat cu un agent de la o agentie imobiliara, un apartament. Inainte de a-l vedea agentul ne-a spus ca trebuie sa semnan ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract exclusivitate imobiliara IoanaTdr IoanaTdr Buna ziua, Am incheiat un contract de exclusivitate imobiliara cu o agentie pt comisionul de 1% din vanzare.Problema este ca agentia din ce vad nu se ocupa ... (vezi toată discuția)
Cum scap daca nu am platit comisionul la o agentie imobiliara????? adriana2011 adriana2011 Am cumparat un apartament prezentat de o agentie imobiliara, dar pe ei nu i-am anuntat, cand am facut contractul de vanzare cumparare. In contractul de ... (vezi toată discuția)