avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire. Incasare salariu de la angajator roman in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire. Incasare salariu de la angajator roman in cont din strainatate

In cazul unei persoane fizice rezidente in Romania (cetatean roman), angajate cu contract de munca in Romania la o societate (romaneasca) care isi desfasoare activitatea in Romania, este legala virarea salariului intr-un cont al persoanei respective deschis la o banca din alta tara (in calitate de nerezident in acea tara) ?
Exempu: muncesc la o multinationala si vreau sa primesc salariul in contul meu Revolut/Transfwise, motivul fiind sa evit (pe termen scurt) popriri nerezonabile ale fiscului roman.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 11:46, 12 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiscul roman va pune poprire direct la angajator, chiar nu conteaza unde vi se vireaza salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale. impozit diferenta valoare parti sociale ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, O persoana juridica nerezidenta din UE doreste sa achizitioneze un pachet de parti sociale a unui SRL din Romania. Cesiunea se va face la o ... (vezi toată discuția)
Dubla impozitare salariu. Raoul16 Raoul16 Buna ziua. Sunt rezident roman, dar sunt salariat si sunt taxat intr-o tara cu care Ro nu are acord de evitare a dublei impuneri. Ca si perioade, muncesc sub ... (vezi toată discuția)
Ajutor Nikosia Nikosia Lucrez la o firma din Romania, si am angajat cu contract individual de munca, inregistrat la ITM, un cetatean ungur, nerezident in Romania, sa desfasoarea ... (vezi toată discuția)