avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită POPRIRE SALARIU
Discuție deschisă în Executare silită

POPRIRE SALARIU

Buna ziua,
Am primit pe adresa firmei o poprire pe salariu pt un angajat.
In lege scrie ca se poate retine din venitul salariatului pana la 33% din salariu. Asta inseamna ca se poate retine si mai putin?
Nu stiu ca nu m-am confruntat pana acum. Am citit legea dar mi se pare interpretabil. Poate cineva sa imi spuna exact cat sa retin? Pot sa retin mai putin de 33% sau 33% fix??
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Intermediar unic , utilizator 12:50, 16 Iulie 2018
NU aveti nicio obligatie de a proceda la " interpretare" / nu va chinuiti sa "interpretati ". Aplicati dispozitiile din cuprinsul actului de executare silita. Daca aveti nelamuriri contactati Executorul Judecatoresc.
Executorul face trimitere la legislatie. Conform legislatiei se poate retine "b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii."
Eu nu ma chinui nici nu ma simt obligat in vreun fel. In lege scrie "pana la o treime".
Vreau doar sa imi raspunda cineva daca este obligatoriu sau nu sa retin 33% fix din salariu.
Multumesc.
obligatoriu 33 %. pentru o singura poprire.
Multumesc!
Buna ziua,

Revin pe subiect....cu o intrebare: adresa de poprire nu trebuia sa fie insotita de mai multe acte? am doar o adresa de poprire cu o incheiere si atat. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu HoriaV33 HoriaV33 Buna seara, Am avut o datorie neachitata la banca, m-am chinuit o perioada cu ratele, in cele din urma am o poprire pe salariu, conform legii. Eu practic ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează poprirea din salariu când se specifică "până la 1/3 din venitul lunar net"? a_camelia a_camelia Conform art 729 alin 1, lit b din Codul Civil salariile pot fi urmarite pana la o treime din venitul lunar net. De ce se specifica termenul \"pana la ... (vezi toată discuția)
Poprire andreeaene andreeaene Buna seara Am o poprire pe conturi. Executorul îmi va popri o treime din salariu sau va tine cont că din salariu mai am de achitat și alte rate și mai ... (vezi toată discuția)