avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Rectificare cod indemnizatie CM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Rectificare cod indemnizatie CM

Buna ziua, Vreau sa adresez o intrebare in legatura cu rectificarea unui cod de indemnizatie al unui concediu medical retroactiv.
Concret, in perioada Feb-Martie am avut un CM, cu cod de indemnizatie 01-boala normala.
A fost deschis un dosar de investigare ca accident de munca la INM, ulterior fiind concluzionat ca fiin intradevar accident de munca.
In momentul acordarii am primit 01 ca si cod de indemnziatie, neavand solutionarea dosarului, insa medicul a zis ca la definitivarea cazului, codul se poate schimba in 02, accident de munca, ulterior recalculandu-se indemnizatia de CM pe perioada respectiva (de la 75% la 100%).
Vreau sa va intreb daca aceasta procedura este corecta si care este baza legala a acesteia?
MMultumesc,
Cel mai recent răspuns: marius_gg , utilizator 10:49, 24 Iulie 2018
Certificatele medicale cod 02 si 03 pot fi emise (sau corectate de la 01) doar dupa finalizarea dosarului de la ITM si daca ei incadreaza evenimentul la accident de munca.
Daca se face ulterior corectura, atunci angajatorul este obligat sa recalculeze indemnizatiile achitate angajatului (sunt suportate si din alt fond) si sa faca declaratii rectificative pe toate lunile aferente concediului medical rectificat.
Codul fiscal prevede rectificarile fiscale.
Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale prevede plata indemnizatiilor medicale din fondul de accidente si boli profesionale dupa confirmarea de la ITM.

Va multumesc mult de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medcial - 02 rrramor rrramor Buna ziua, In calitate de angajator, am primit un concediu medical cod 02 ( accident de munca). Mentionez ca a avut loc un accident in urma caruia o ... (vezi toată discuția)
Bună, daca am avut accident rutier în timpul deplasării de ... Remili Remili Bună, Daca am avut accident rutier în timpul deplasării de la domiciliu catre locul de munca dar medicul de familie mi-a dat medical cu cod de ... (vezi toată discuția)
Accident traseu. concediu medical mataselg mataselg Buna ziua. Am suferit un accident de traseu, in timp ce ma intoarceam de la serviciu. Am cazut de pe bicicleta si mi-am fracturat degetele mari la ambele ... (vezi toată discuția)