avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită OPINIE GENERALA INTERESANTA
Discuție deschisă în Executare silită

OPINIE GENERALA INTERESANTA

Va solicit opinia vis-a-vis de urmatoarea speta :
Sunt utilizatorul unui autoturism pe care-l am in baza unui contract de leasing incheiat cu firma a carui administrator sunt.Firma respectiva se afla in procedura de faliment,in stadiul de a avea deja administrator judiciar,de
a fi intocmita lista cu creditorii inscrisi la masa credala (inclusiv firma respectiva de leasing) urmand ca la urmatorul termen de judecata sa-mi fie
stabilita raspunderea personala pentru debitele firmei.In aceste conditii,intrucat continui sa folosesc auto respectiv,achitat in procent de
90%,dar a carui diferenta de valoare nu sunt in posibilitatea de plata iar
firma de leasing solicita predarea masinii,doresc sa-mi explicati daca aceasta
se poate indrepta impotriva mea cu “ceva” penal ? Oricum…urmaresc sa “prelungesc boala” !!!
X-(
S-ar putea indrepta impotriva dvs. cu o plangere penala de "abuz de incredere" de exemplu, si s-ar putea pune un sechestru asiguratoriu/judiciar pe bunul mobil, pana la predarea (silita eventual) a autoturismului, si s-ar putea, eventual, sa se mai solicite de catre firma de leasing "daune/penalitati" etc.
Sincer, nu cred ca este in avantajul dvs. "material", de exemplu, "sa prelungiti boala", insa alegerea va apartine...
conformcontractului de leasing pecare l-atiincheiat neplata redeventelor timpde 60 zile atrage dupasine rezilierea contractului cu platade daune interese si penalitati.fiind in situatia de insolventa oricat a-ti dori sa o lungiti masina tot trebuie sa o returnati leasingului chiar daca a-tiachitat 90% din ea ,consideram ca este bunul societatiipecare o administrati sipt care sunteti responsabil,dpdv penal nu cred ca exista posibilitatea chiar daca se indreapta cu o astfel de plangere pentru abuz de incredere sa va dea urmarire penala,trebuiesc constituite toate laturile infractiunii si nu cred ca sunt intrunite cumulativ asa cum cere legea penala.
succes
MULTUMESC =D>
Eu va ofer o alta parere: sa negociati cu firma de leaseng plata restului ce a ramas de platit, fie anterior, fie in cadrul procedurii falimentului; in acest din urma caz putind, dupa obtinerea titlului executoriu de catre firma respectiva , sa apelati inclusiv la procedura ofertei reale de plata.
Daca se poate, bine, daca nu, ma raliez parerii de a restitui autoturismul.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
ContSters36411, utilizator
ma scuzati,daca nu le dati auto o perioada de cateva luni pana obtin hotarare judecatoreasca nu au ce face,pana atunci poate faceti rost de bani.Interesul dansilor este sa o recupereze cat mai repede ptr.ca suma datorata este mica.multumesc

Alte discuții în legătură

Leasing mihaelamela mihaelamela buna seara va rog indrumatima si pe mine cum as putea anula rezilierea unui contract de leasing,am un renault symbol luat de la ei iar acum pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere wasea wasea buna ziua, as dori sa ma lamuriti intr-o problema legat de o fapta incadrata la abuz de incredere. am avut un leasing la doua masini, am achitat avansul la ... (vezi toată discuția)
Leasing reziliat unilateral meatme22004 meatme22004 Am achizitionat prin leasing un autoturism pentru care am achitat aproape toata valoarea, insa in ultima perioada, datorita unor probleme financiare majore nu ... (vezi toată discuția)