avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită OPINIE GENERALA INTERESANTA
Discuție deschisă în Executare silită

OPINIE GENERALA INTERESANTA

Va solicit opinia vis-a-vis de urmatoarea speta :
Sunt utilizatorul unui autoturism pe care-l am in baza unui contract de leasing incheiat cu firma a carui administrator sunt.Firma respectiva se afla in procedura de faliment,in stadiul de a avea deja administrator judiciar,de
a fi intocmita lista cu creditorii inscrisi la masa credala (inclusiv firma respectiva de leasing) urmand ca la urmatorul termen de judecata sa-mi fie
stabilita raspunderea personala pentru debitele firmei.In aceste conditii,intrucat continui sa folosesc auto respectiv,achitat in procent de
90%,dar a carui diferenta de valoare nu sunt in posibilitatea de plata iar
firma de leasing solicita predarea masinii,doresc sa-mi explicati daca aceasta
se poate indrepta impotriva mea cu “ceva” penal ? Oricum…urmaresc sa “prelungesc boala” !!!
X-(
Daca va ajuta aveti dreptul de a achita autoturismul si din banii din propriul buzunar.
Deci, ca persoana fizica.
Ca sa nu il pierdeti.
Legea nu va interzice acest lucru.

avocat Claudiu Lascoschi
Parerea mea este sa nu mai platiti nimic. Puteti prelungi perioada de folosinta a autoturismului prin , de exemplu, corespondenta cu firma de leasing referitoare la locul si data predarii. Le scrieti ca doriti sa predati autoturismul intr-o anumita zi si intr-un anumit loc (sediul firmei) peste 15 zile. Nu va prezentati si reveniti cu adresa in care solicitati ca predarea sa se faca peste alte 10-15 zile dar in locul de unde ati ridicat masina (diferit probabil de sediul firmei). Nu va duceti nici de data aceasta si adresati rugamintea sa se prezinte dansii la sediul dvs pentru predare si intocmirea procesului verbal de predare primire. Intelegeti? Nu au ce sa va faca. Oricum va vor ridica autoturismul si vor solicita firmei si plata ratelor restante. Dvs nu aveti interesul sa o achitati in totalitate deoarece va intra in patrimoniul firmei aflate in reorganizare judiciara.
fara hotarare judecatoreasca nu o pot lua ,nici cand firma este in faliment,apoi contestatie la executare,si viata lunga.Oricum penalitati vi s-au pus multe cred.succes.
florinraican a scris:

Parerea mea este sa nu mai platiti nimic. Puteti prelungi perioada de folosinta a autoturismului prin , de exemplu, corespondenta cu firma de leasing referitoare la locul si data predarii. Le scrieti ca doriti sa predati autoturismul intr-o anumita zi si intr-un anumit loc (sediul firmei) peste 15 zile. Nu va prezentati si reveniti cu adresa in care solicitati ca predarea sa se faca peste alte 10-15 zile dar in locul de unde ati ridicat masina (diferit probabil de sediul firmei). Nu va duceti nici de data aceasta si adresati rugamintea sa se prezinte dansii la sediul dvs pentru predare si intocmirea procesului verbal de predare primire. Intelegeti? Nu au ce sa va faca. Oricum va vor ridica autoturismul si vor solicita firmei si plata ratelor restante. Dvs nu aveti interesul sa o achitati in totalitate deoarece va intra in patrimoniul firmei aflate in reorganizare judiciara.

Eu cred ca ar avea interes intrucat poate obtine proprietatea autoturismului daca se oboseste suficient sa obtina acest lucru.
Legea nu interzice asa ceva.
Adica ramane cu masina daca este suficient de scumpa cat sa merite.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing mihaelamela mihaelamela buna seara va rog indrumatima si pe mine cum as putea anula rezilierea unui contract de leasing,am un renault symbol luat de la ei iar acum pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere wasea wasea buna ziua, as dori sa ma lamuriti intr-o problema legat de o fapta incadrata la abuz de incredere. am avut un leasing la doua masini, am achitat avansul la ... (vezi toată discuția)
Leasing reziliat unilateral meatme22004 meatme22004 Am achizitionat prin leasing un autoturism pentru care am achitat aproape toata valoarea, insa in ultima perioada, datorita unor probleme financiare majore nu ... (vezi toată discuția)