avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare eronata in REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare eronata in REVISAL

Buna ziua,
Am preluat de curand o firma. In urma verificarii bazei de date a Registrului REVISAL, am gasit o persoana inregistrata in Registrul electronic din anul 2013, care nu a avut niciodata relatii de munca cu aceasta firma. Nu a avut contract de munca sau altfel de colaborare cu firma. Cum poate fi anulata inregistrarea?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
NeliF, utilizator
Cel mai recent răspuns: NeliF , utilizator 10:21, 13 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fie prin radierea c.i.m.,fie prin incetarea lui cu data la care figureaza ca a inceput activitatea - cu mentiunea transmis eronat.
Va multumesc pentru raspuns. Nu eram sigura ca e suficient sa radiez contractul.
Intre timp situatia a degenerat, din cauza rautatii umane.
Persoana respectiva vrea sa faca plangere impotriva firmei pe motiv ca s-au folosit de datele personale fara sa i se ceara acceptul. O angajata a inspectoratului de munca local l-a informat despre legea cu protectia datelor cu caracter personal. E adevarat ca a fost inregistrat eronat dar nu s-a folosit nimeni, in nici un fel de datele dumnealui. Firma in cauza e o firma mica, care nu a avut mai mult de 50 de angajati de la infiintare (2005). In prezent are 5 persoane active.
E posibil sa fie trasi la raspundere proprietarii societatii doar pentru motivul ca l-au tinut inregistrat din nestiinta, nu din reavointa?
Daca ITM-ul nu v-a sanctionat , probabil ca sesizarea o va depune la ANSPDC.
Multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere salariat din revisal anadaniela65 anadaniela65 Am radiat contractul unui salariat.In momentul in care vreau sa radiez si salariatul imi cere sa confirm actul de identitate.(la inregistrare salariat nu am ... (vezi toată discuția)
Rectificarea datelor din revisal silvercanine silvercanine Buna ziua,cum se procedeaza in cazul in care am transmis revisal cu date eronate? Am preluat o firma si am introdus datele salariatilor dupa contractul ... (vezi toată discuția)
Firma suspendata si fara sediu social meeshoo meeshoo Am o firma (2 asociati), fara datorii sau active, cu activitatea suspendata de aproape doi ani, in curand aceasta suspendare expira. As dori sa radiez ... (vezi toată discuția)