avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT!!! PLATA 50% A ECHIPAMENTULUI DE LUCRU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT!!! PLATA 50% A ECHIPAMENTULUI DE LUCRU

Buna ziua, Suntem o fabrica de termopane si conducerea societatii a hotarat achizitionarea echipamentului de lucru pt muncitori. In acelasi timp administratorul societatii a hotarat daca este posibil ca acest echipament sa fie achitat jumatate de societate si jumatate de salariat. E u ca si jurist tb sa intocmesc actele dar nu m-am intalnit cu aceasta situatie. Nu stiu ce documente tb sa fac pt a putea sa le opreasca din salar 50% din echipamentul de lucru.
in principiu eu am idee dar nustiu daca am dreptate si anume
Trebuie facuta hotarare a administratoruluisau - nota interna cu privire la achizitionarea echipamentului dar si achitarea lui 50% salariat si 50%societate
- conventie intre societatea si salariat prin care este de acord cu hotararea luata
- factura pe numele salariatului
- in baza facturii se opreste pe statul de plata
- chitanta ca a platit factura

Daca aveti mai multa experienta ca mine va rog ajutati-ma .

Multumesc anticipat
Alina
Cel mai recent răspuns: lavinia_lixandru , utilizator 14:24, 7 Iulie 2010
Codul Muncii:Art. 173. - (1) În cadrul propriilor responsabilităţi angajatorul va lua măsurile necesare pentru protejarea securităţii şi sănătăţii salariaţilor, inclusiv pentru activităţile de prevenire a riscurilor profesionale, de informare şi pregătire, precum şi pentru punerea în aplicare a organizării protecţiei muncii şi mijloacelor necesare acesteia.
(2) La adoptarea şi punerea în aplicare a măsurilor prevăzute la alin. (1) se va ţine seama de următoarele principii generale de prevenire:
d) adaptarea muncii la om, în special în ceea ce priveşte proiectarea locurilor de muncă şi alegerea echipamentelor şi metodelor de muncă şi de producţie, în vederea atenuării, cu precădere, a muncii monotone şi a muncii repetitive, precum şi a reducerii efectelor acestora asupra sănătăţii;

In CCM unic la nivel national 2007-2010
Art. 28. - (1) Contravaloarea echipamentului de protecţie se suportă integral de către angajator.
(2) Contravaloarea echipamentului de lucru se suportă potrivit prevederilor legale şi celor din contractele colective de muncă de la celelalte niveluri.
(3) În toate cazurile în care, în afara echipamentului de lucru prevăzut de lege, patronul cere o anumită vestimentaţie specială, ca echipament de lucru, contravaloarea acesteia se suportă integral de către angajator.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
Atentie: doar pentru echipamentul de lucru se poate aplica principiul de plata in solidar (50/50%), respectiv salopete, halate, incaltaminte. Daca acest echipament de lucru este personalizat atunci se suporta integral de catre angajator. Deasemenea echipamentul de protectie se suporta integral de angajator (casti, ochlari , salopete antiacid, incaltaminte de protectie, etc)
va multumesc
procedura de atribuire a acestui echipament de lucru se face dupa urmatoarele documente pt a putea sa le opreasca din salar 50% din echipamentul de lucru.
in principiu eu am idee dar nustiu daca am dreptate si anume
Trebuie facuta hotarare a administratoruluisau - nota interna cu privire la achizitionarea echipamentului dar si achitarea lui 50% salariat si 50%societate
- conventie intre societatea si salariat prin care este de acord cu hotararea luata
- factura pe numele salariatului
- in baza facturii se opreste pe statul de plata
- chitanta ca a platit factura

daca este ok dati-mi un semn
va multumesc!

Domnul Gabi Mocanu a spus, citez: "Daca acest echipament de lucru este personalizat atunci se suporta integral de catre angajator". Puteti sa-mi dati un act normativ unde gasesc acest lucru, va rog.

Multumesc foarte mult pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipament de lucru si de protectie emiha emiha Cum se platesc echipamentele de lucru (salopete, halate) inscriptionate cu sigla firmei? Tinand cont de faptul sunt achizitionate de la o firma protejata.. ... (vezi toată discuția)
Plata echipamentului de lucru zmarandoiu eleonora zmarandoiu eleonora Cine suporta plata ecipamentului de lucru? angajatorul ori salariatul? (vezi toată discuția)
Urgent !!! plata echipamentului de lucru Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am o mare nedumerire si anume exista vreo lege care reglementeaz plata echipamentului de lucru de catre angajat sau se stabileste de comun acord cu ... (vezi toată discuția)