avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... VANZARE LA POARTA CU PFA ?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

VANZARE LA POARTA CU PFA ?

Buna ziua , ma numesc Eniko am 29 de ani am facut un PFA cu cod caen 4799 si 4631 , si vreau va vand prin sate cu masina proprie niste legume si fructe cu amanuntul , si as vrea si sa vand la poarta niste legume si fructe putine , cu marfa luata in doua in doua zile sa fie proaspata, Nu pot sa ma activitate in continua numai asa cand pot sa iau marfa si nu tot anul . Activitatea vreau sa mi desfasor impreuna cu sotul ( nu suntem casatoriti dar suntem impreuna de zece ani si avem si o fetita de 7 ani ), el mergand prin sate vanzand si eu acasa la poarta sa vand . Am facut PFA ul ca ni sa cerut si am fost si la primarie sa ni se faca Avizul de functionare , cam greu ni sa aprobat dar sa scris numai ambulant in aviz ca activitate, si acum cand am pus putina marfa in poarta ,putin pepene si prune o ladita au venit si ni sa zis sa iau inauntru ca nu am voie , dar mai ineresant este ca deja am fost controlat de la oras a venit Anaf ul si ia m aratat toate hartiiile , facturile de la marfa si tot si nea zis ca e bine , am si casa de marcat nou luat si cantar acum trebuie sa nil aduca nou cumparat legal si nea zis e bine e legal putem sa comercializam asa , si vin de aici si nu ne lasa ca nu e bine , dar m fost acolo sa ne faca hartiile necesare dar nu vor sa ne lase ca ne zic ca o sa avem probleme si primarul ca are probleme din cauza noastra ca mai vinde cineva in sat pepene , si e bine cu primarul , cineva care inchirieaza un loc , si vand acolo cine stie cum si noi locuim aici si suntem tineri si vrem sa muncim legal in satul nostru si nu ne lasa ca a venit cineva cine stie de unde si ii deranjeaza ca vrem si noi sa vindem cate ceva , pe noi nu ne deranjeaza si nun inreteseaza alta lume noi vrem numai sa ne lasa sa facem si noi ceva acaasa sa nu trebuieasca sa mergem in strainatate sa lucram . Nici nu stiu cate zile am fost la primarie sa ne faca avizul si acum zic ca mai trebuie sa facem ceva ca avizul ala e numai la sate bun , la poaerta trebuie altceva.. Nu stiu ce sa facem acum alaltaieri au venit aveam cateva pepeni si prune si mi sa zis sa iau inauntru ca nu am voie. Acum trebuie sa bag la gunoi marfa ca nu am cum sa vand ca ma lasa ,Am si plecat la primarie sa rezolv dar nu am reusit nimic, ca nu e primarul acasa e in concediu si fara el nu poate sa faca nimic si ,numai dupa ce vorbim iarasi daca ne lasa sau nu , ma intristeaza faptul ca pentru anaf erau bune hartiile dar pentru ei de aici nu e bine ca nu vor sa ne lasa sa vindem , Chiar daca am hartiile si totul in regula .
Intrebarea mea este ce putem face cu vanzarea la poarta si acolo ne trebuie inca un aviz nu se putea combina cele doua avize , ambulant , si la poarta . ce imi mai pot cere de aici la aviz si ce program pot sa bag si ce zile lucratoare daca lucrez de acasa si nu am alti muncitor muncesc pentru mine cu partenerul meu , Mi sa cerut program de lucru si sa sciu unde si cand mergem sa vanzam dar asa precis e mai greu ca nu mergem mereu si nci tot anul , ,va multumesc pentru orice raspuns va rog sa ma ajutai, sa stiu cum si ce pot sa fac sa acorde avizul si la poarta,
Va multumesc anticipat, astept cu nerabdare raspuns ca nu mai stim ce sa facem ..
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 09:00, 14 Iulie 2018
Obtine autorizatie ca sa vinzi la poarta. Problema este ca s-ar putea sa nu permita deoarece este zona de locuit si nu zona comerciala acolo unde locuiesti tu.
Sau este necesar sa obtii autorizatie.
Cu programul de lucru este simplu. Spui ca lucrezi tot timpul, de la 8 - 8. Oricum nu ii intereseaza pe ei cand inchizi pravalia.
Asa este, din pacate, ai nevoie de autorizatie si dupa cum scrii esti dintr-o zona in care se respecta legea.
Dar nu este imposibil. Intreaba la Primarie ce vor ca sa te lase sa vinzi pepeni.
Poate vor sa concesionezi terenul din fata casei care este al Primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin certificatul de producator remus.duta remus.duta Buna ziua.Cum se obtine certificatul de producator agricol?As vrea sa vand pepeni in piata (vezi toată discuția)
Cui ma pot adresa? manuelle manuelle Sunt PFA - vanzator ambulant de legume, fructe intr-o comuna. Posed autorizatie de functionare de la primarie. Langa locul unde imi desfasor activitatea s-a ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor , standurilor , chioscurilor si pietelor ; activitati care se desfasoara la beneficiari si/sau in afara sediilor proprii tarabostes1989 tarabostes1989 Buna ziua . Referitor la titlul subiectului , ceea ce ar insemna , un comert ambulant \" din poarta in poarta \" as vrea sa stiu ce acte trebuie sa detin in ... (vezi toată discuția)