avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident

Buna ziua.Joi in data de 12.07.2018 am fost implicat intr-un accident.Mentionez ca vina a fost a mea,nu sunt victime si împreună cu celalalt sofer implicat am completat constatarea amiabilă împreună cu schița accidentului si i-am oferit copie după talon,asigurare,permis si buletin.
Întrebarea mea este urmatoarea : daca i-am oferit toate actele necesare pentru a primi despăgubiri de la firma de asigurare mai este nevoie ca eu sa fiu prezent la constatare? Trebuie să sun pentru programare sau ceva ?
Intreb toate astea pentru ca e prima data cand pățesc asa ceva si informatiile de pe internet sunt foarte împărțite plus de asta as dori sa imi bag masina cat mai repede in service ( pe banii mei,normal)
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:55, 16 Iulie 2018
Ar fi bine sa fiti prezent la constatarea facuta de expertul casei de asigurari pentru a evita eventuale neplaceri ulterioare.
Nu este obligatoriu sa fiti prezent la constatare.
Este posibil ca sa fiti chemat la societatea de asigurare cu autoturismul dvs. care a fost implicat in accident. Cu aceasta ocazie inspectorul de daune va constata si avariile produse autotrismului dvs., nu pentru a va despagubi, ci pentru stabilirea concordantei dintre avariile celor doua autoturisme si stabilirea daca accidentul de circulatie s-a produs in modul declarat de catre conducatorii autoturismelor.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedează în cazul unui accident ușor, cu pagube materiale mici? ContSters442557 ContSters442557 In cazul in care sunt lovit in trafic si accidentul e unul usor cu pagube mici ,eu decid sa declar accidentul la politie stiu ca in 24 de ore. Am cateva ... (vezi toată discuția)
Neaprobare plata reparatie misu_flo misu_flo Buna, Anul trecut mi-a fost lovita masina. S-a facut constatarea si s-a aprobat reparatia. Deoarece trebuia lasata masina min 10 zile in service, iar ... (vezi toată discuția)
Cine constata daunele auto daca nu am asigurare farmvet farmvet Masina mea era in parcare, nu are asigurare, am vrut sa o mut si cand am dat cu spatele am lovit o alta masina in coltul din dreapta spate si i-am zgariat ... (vezi toată discuția)