avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... verificare administratie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

verificare administratie bloc

Buna ziua, avand in vedere faptul ca nu suntem constituiti in asociatie de proprietari, va rog sa-mi spuneti cine face verificarea activitatii administratorului si a presedintelui de bloc. Se poate solicita asta vreunui organ competent? Administratorul sfideaza pe toti propritarii, cei mai multi dintre locatarii blocului nu se amesteca, am stabilit sedinte si primul care lipseste este chiar administratorul, ia hotarari singur fara sa intrebe proprietarii, ca doar noi il platim. Blocul este murdar, linistea este tulburata la orice ora, liftul se strica des si se repara de mantuiala. Sunt doar cateva exemple din ceea ce se intampla.
Cel mai recent răspuns: Florenta30 , utilizator 08:43, 17 Iulie 2018
Daca nu este infiintata asociatie de proprietari,cine a ales presedintele de asociatie?
Daca nu exista asociatie de proprietari cine a incheiat si in numele cui contractul individual de munca pentru administratiorul de imobil care legal este angajatul asociatiei de proprietari ?
Aspectele pe care le denunutati ca va deranjeaza reprezinta parte comuna de care legal asociatia de proprietari este raspunzatoare sa asigure buna functionare si admiistrare
Analizati oportunitatea infiintarii de asociatie de proprietari
Daca nu exista infiintata asociatie de proprietari ,legal nici persoanele care desfasoara activitatea de presinte si de administartor de imobil nu se afla in cadru legal
Autoritatile pot interveni in cazul asociatiilor de proprietari
Daca exista presedinte si administrator de imobil exista cenzor/comisie de cenzori care lunar sa verifice si sa vizeze pentru legalitate documentele asociatiei de proprietari ?
Administratorul s-a propus singur inca de la construirea blocului, de acum peste 33 ani si dupa cum am spus face ce-l taie capul, nu da explicatii nimanui, el administreaza o singura scara de bloc pt ca cealalta scara si-a ales un alt administrator.Ceea ce am semnalat mai sus sunt cateva dintre cele mai ,,inocente'' nereguli. El a numit presedintele, el detine stampila si administreaza dupa bunul plac.De aceea insist cu intrebarea , noi proprietarii putem apela la o firma de audit pt a-i face verificarea , in ce conditii si cat ar costa.Nu exista comisie de cenzori sau este numai pe hartie numita. Nu i-a vazut nimeni documentele.
Daca nu exista infiintatat asociatie de proprietari in ce baza a fost executata si este utilizata stampila?
Pentru verificare financiar contabila ,puteti contacta expert CECCAR cu care puteti negocia atat obiectivele expertizei cat si costul acesteia
Costul expertizei este conditionat de obiective,perioada de verificat si de alti factori,
O expertiza poate costa intre 300-500 lei
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari danabode danabode Ce presupune infiintarea unei asociatii de proprietari intr-un bloc cu o singura scara? Cate persoane trebuie sa fie de acord, pentru a se putea infiinta? ... (vezi toată discuția)
Statut asociatie de proprietari pandatao pandatao Buna ziua! Intrebarea mea in legatura cu Statutul Asociatiei de proprietari ar fi daca in acesta se poate trece ca din fondul de reparatii a Asociatiei ... (vezi toată discuția)
La ce documente de la asociatia de proprietari se ataseaza demisia presedintelui de asociatie? cornelia08 cornelia08 Ma intereseaza daca cererea de demisie a presedintelui de asociatie se inregistreaza intr-un registru al asociatiei si la ce documente se ataseaza dupa ... (vezi toată discuția)