avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie AvocatNet Italia: Schimbare nume de familie în urma ...
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

AvocatNet Italia: Schimbare nume de familie în urma divorțului

Daca dupa divort am schimbat numele,pot sa imi pierd drepturile in Italia fiind prima Stanciu iar acum Bunaciu,avand pensia de invalidità civile si toate documenti PE Stanciu, numele fostului sot
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:36, 23 Iulie 2018
Nici vorba.
Schimbarea de nume nu conduce la pierderea niciunui drept.
Va trebui prezentata hotararea de divort definitiva in care se vede clar numele avut inainte.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

In primul rand va trebui sa schimbati cartea de identitate italiana, sa aduceti la cunostinta modificarile la Agenzia delle Entrate, INAIL si INPS, banca. Pensia de invaliditate v a fost recunoscuta de o comisie din cadrul ASL si o primiti de la INPS.
Dureaza ceva timp pana veti schimba numele la toate institutiile statului italian, dar pensia nu va fi afectata.

In bocca al lupo!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie in urma divortului marianastanciu2018 marianastanciu2018 Prin divort am revenit la numele de fata Bunaciu,dar fiind rezidenta Italia, cu pensie de invalidità civile,cu un infarct si 5 stenturi si 3 interventuri la ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratie anuala de venituri italia Evyy Evyy Buna ziua. Daca puteti sa mi raspundeti si mie la o intrebare..Se pot lua autoritatile din Italia de bunurile personale din Romania? Tatal meu a decedat acum.3 ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pensie persoană decedată Ady3v Ady3v Dacă soțul meu este mort,și anul asta ar fi făcut 67 ani,și a lucrat in Italia că marinar,12 ani.....pot solicita statului italian banii depuși pentru ... (vezi toată discuția)