avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Daca declari țigaretele in vama este normal să-ți ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Daca declari țigaretele in vama este normal să-ți rețină mașina pentru amendă?

Buna ziua , am și eu o întrebare dacă mă puteți ajuta ! Am trecut punctul de frontiera vamală Siret și eram 3 persoane în autoturism ! In momentul când am ajuns pe artera la vânătoare , m-a întrebat agentul vamal cate țigarete am , eu i-am declarat cate 5 cartușe de persoană și el m-a dus la hala de control amănunțit ! Acolo le-am arătat , ei au făcut poze și mi-au dat amendă de 5000 Ron plus reținerea mașinii până la achitarea amenzii ! Ideea este că mi-au scris mie 15 cartușe cu toate că eu am declarat 5 cartușe de persoană și cele 2 persoane aflate în mașina au recunoscut că sunt ale lor !
1: Se poate sa rețină mașina pentru amendă cu toate că am declarat țigaretele ?
2: De ce mi-au scris amendă numai mie si mi-au scris 15 cartușe mie ?
Daca erau 5 cartușe la o singura persoană se putea da amenda pentru 5 cartușe și sa rețină mașina ?
Eu ii suspectez pe agenții vamali și polițaii de frontiera de abuz în serviciu ! Va rog frumos ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:57, 16 Iulie 2018
Mergeti cu procesul-verbal la avocat.
Ar trebui contestat în instanță dar până la contestare avocatul trebuie să analize cazul.
Ar trebui contestat în instanță dar până la contestare avocatul trebuie să analize cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda vama vasilicaciortan vasilicaciortan Buna ziua, Eu impreuna cu parintii mei am trecut pe la punctul de frontiera Portile de Fier 1 avand in posesia noastra in total 18 pachete de tigari din ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie eronata Srb Srb Cand am fost sa platesc taxa pentru casa...mi s-a atras atentia ca am o amenda de circulatie si ca nu vor sa imi ia banii pana nu platesc mai intai acea ... (vezi toată discuția)
Autoturism retinut in vama pentru trafic de tigari ContSters103316 ContSters103316 Am imprumutat un autoturism cu procura si la vama aveam vreo 28 de pachete de tigari fapt pentru care m-a amendat cu 5000 lei si retinerea autoturismului. Va ... (vezi toată discuția)