avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela sau curatela pentru nepotul minor al mamei tot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela sau curatela pentru nepotul minor al mamei tot minore.

O fata minora de 16 ani are un copil nou nascut. Pentru ca nu.si poate reprezenta singura copilul la institutii, doreste ca mama ei, sa devina tutorele copilului eu, pana face mama minora 18 ani.
Se poate cu tutela sau trebuie facuta curatela? Sau se poate prin alta metoda?
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
Imparatul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Imparatul , utilizator 10:11, 17 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca minora este casatorita, are capacitate de exercitiu deplina si isi poate reprezenta copilul (art 39 C. Civil);
Daca nu este casatorita, se poate face cerere pentru recunoasterea capacitatii anticipate a mamei minore (art 40 C.Civ);
In situatia cand se prefera reprezentarea prin bunica, depinde de ceea ce se doreste a se obtine prin aceasta reprezentare, in general curatela ar trebui sa fie suficienta
Mama copilului nu este casatorita.
Deci nu se face tutela. Doar curatela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi decurg din capacitatea deplina de exercitiu? vvonlg vvonlg Buna ziua, Doream sa stiu ce drepturi decurg exact din obtinerea capacitatii depline de exercitiu la 16 ani prin emancipare sau casatorie. (vezi toată discuția)
Buna ziua fiul meu are 18 ani prietena lui 17 ,noi locuim in ... A1987 A1987 Buna ziua fiul meu are 18 ani prietena lui 17 ,noi locuim in strainatate iar copii vor sa ne urmeze ,problema e mama fetei nu vrea sai dea procura declaratie ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului de 16 ani marian96 marian96 As vrea sa intreb daca un minor de 16 ani isi poate castiga custodia ca fiind fara tutore/parinte, mai exact , sa fie singur ? Care sunt sansele? Au fost ... (vezi toată discuția)