avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parchetarul mi-a distrus parchetul nou și nu mai vine ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parchetarul mi-a distrus parchetul nou și nu mai vine să-l repare. Nu avem contract pentru montaj și finisare, nu mai vin la lucru, nu răspund la telefon, ce ne sfătuiți?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o problema care nu se mai rezolva de 2 luni. Am achizitionat un parchet din lemn masiv de la un magazin de specialitate. Am platit aveans pt parchet si avem contract pt cumparare parchet si lacul aferent pt lacuire finisare. Firma de la care am cumparat parchetul a livrat (cu foarte mare intarziere parchetul ) Pt montaj si finisare nu avem contract (foarte mare prostie din partea noastra), dar avem urmatoarea problema: dupa ce au montat parchetul l-au baituit si lacuit si peste doua zile tot parchetul s-a albit si cojit. Au spus ca il rascheteaza din nou ( l-au raschetat dar nu mai arata cum arata nou) si acum nu mai vin la lucru, nu mai raspund la telefon . Pe langa asta au distrus peretii care erau zugraviti perfect si trebuie sa zugravin din nou. Va rog sa ne ajutati cu un sfat:(
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:34, 18 Iulie 2018
Va multumesc frumos pt raspunsuri!
1. Pentru avansul achitat vi s-a emis factura si bon fiscal/chitanta ???

2. Ce prevede contractul incheiat cu furnizorul/distribuitorul ???
Doar livrarea parchetului ??? Si atat ???
Ati semnat RECEPTIONAREA bunului furnizat, la data livrarii acestuia ???

3. S-ar putea sa mai existe mici sanse.
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
La cum explicați problema, da, aveți mari șanse.
Întrucât bănuiesc că sunt menționate anumite obligații ale furnizorului de parchet, ce trebuiesc îndeplinite de către aceștia.
Eu personal as solicita schimbarea parchetului cu unul nou și montarea lui conform contractului
Până la urmă, pentru asta plătiți.
In cazul in care aceștia refuza, nu mai plătiți nimic și îi acționari și în instanță pentru achitare de despăgubiri.

Până atunci, formați în scris o solicitare de schimbare a produsului cu unul conform cu ceea ce ați plătit, sau în caz contrar solicitați avansul înapoi și îi reclamați și la Protecția Consumatorului. Asta pentru inceput.
Dar, formulați notificarea in scris, pe adresa societății, o trimiteți că scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Și le dați un termen de 5 zile de răspuns, de la primirea ei.
Și, mai ales, nu faceți compromisuri, cum că, lasa că se rezolva.
Mai raschetam, sau mai cârpim și lăcuim .

Ați plătit pentru ceva și meritați sa primiți pentru ceea ce ați plătit.
Cum spune chiar de la inceput, dumneaei nu achitat decat produsele de la producator, nu si manopera, punerea in opera... dar mai apoi spune ca tot dumnealor, producatorul, a si montat acest parchet. Eu ma intreb in baza carui act sa facut aceasta montare daaca la inceput spune ca nu a achizitionat si acest serviciu...?,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie la zi debitare material lemnos sugar22 sugar22 Buna, Sunt confuz, Care legi trebuiesc luate in considerare sau/si reglementeaza pentru atelier tamplarie cu urmatoarele activitati: prestari ... (vezi toată discuția)
Antecontract achiziționare apartament nou, mic conflict cu dezvoltatorul. să accept sau nu soluția propusă? Radu334 Radu334 Buna ziua, Ne situam intr-un mic conflict cu cei ce au construit un bloc nou si de la care achizitionam un apartament cu prima casa. Ideea este in felul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am semnat un ante-contract pentru o casă care nu ... vlad-ilie vlad-ilie Bună ziua! Am semnat un ante-contract pentru o casă care nu era finalizată. Acum după ce a-au montat finisajele am constatat ca nu sunt ok puse, mai exact ... (vezi toată discuția)