avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probeleme intr-un contract incheiat cu primaria
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probeleme intr-un contract incheiat cu primaria

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Mama mea avut niste magazine satesti, pentru care a inchiriat de la primarie doua spatii. Apoi costul inchirierii acelor spatii a fost redus, pentru ca era nevoie de investitii in spatiile respective. Mama a facut de-a lungul anilor acele investitii (o baie noua, tavane, usi noi, fose, podele si tot ce a mai fot nevoie) Toate aceste investitii au fost ispectate tot de un om al primariei care a constatat ca s-au facut si a estimat in continuare ce e de facut de la an la an, pentru continuarea contractului cu pretul redus.
Acum, la cativa ani de cand acele investitii sau incheiat a venit un control la primarie care verifica aceste contracte facute cu societatile comerciale. Si i s-a pus in vedere mamei sa aduca facturile pentru toate investitiile facute, pentru ca altfel ar trebui sa plateasca din urma chiriile reduse. Acum, facturile nu sunt de gasit. Mama a incheiat activitatea firmei de niste ani pe de o parte, iar arhivele sunt stufoase si greu de consultat. In plus, nu sunt facturi pe tot ce s-a facut acolo. Unele materiale s-au cumparat pe persoana fizica, altele cum ar fi manopera facuta de tata nu a avut niciodata factura.
Va rog sa-mi spuneti ce de facut in aceasta situatie? Cum se poate apara? Cu fotografii facute in spatiile renovate care dovedesc investitiile in fapt? Cu martori? Cu un expert in constructii care sa estimeze ce s-a investit acolo?

Multumesc mult!
O expertiza extrajudiciara poate sa fie utila aveti macar ceva de care sa va , legati"" in cazul unui eventual litigiu.Oricum situatia nu este asa complicata mergeti la un av in cazul in care primaria face dersuri in instanta.Pregatiti planse foto,eventual vorbiti cu un martor la care puteti apela in caz de nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuit impreuna, apartamentul lui,cheltuieli comune carmen.tomozei carmen.tomozei Buna ziua, Am 30 de ani si ma mut cu prietenul meu. S-a nascut intrebarea cum tinem banii si ce facem cu surplusul de aprox 4000 de ron lunar. Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Casa de lemn la rosu executata defectuos cryboss cryboss in primavara lui 2014 eram in trecere prin jud.Alba si am vazut o casa construita la rosu din lemn,am luat nr de telefon ,am sunat si m-am intalnit cu ... (vezi toată discuția)
Inchiriere locuinta fara contract zero7zero8 zero7zero8 buna ziua. am facut o mare gafa pe care o s-o explic pe scurt. parintii nasilor mei au avut o garsoniera nefinisata, neutilata, fara usi interioare, fara ... (vezi toată discuția)