Am si eu o intrebare la dvs. sotul meu nu poate beneficia de indemnizatia de somaj deoarece a lucrat la doua firme la ultima care la disponobilizat a lucrat 8 luni iar la prima 3 ani fara intrerupere intre cele doua , problema este ca prima firma s-a desfiintat si nu poate sa mai aduca adv. cu stagiile de cotizare mentionez ca firma are sediul in bucuresti iar sotul meu a lucrat la tr-severin o filiala a firmei , am incercat tot felul de posibilitati am sunat la bucuresti la agentia nationala de somaj si de acolo ne-au trimis acte cu declaratiile pe care le-au depus patronii ca vor plati cotizatiile si ni s-a spus aici ca nu sunt valabile , am fost si la itm si au zis ca ei nu au asa ceva , am fost la casa de pensi si am scos cotizatiile la pensie dar cei de la somaj au zis ca nu sunt valabile tot la casa de pensi am intrebat si de cotizatiile la somaj si au zis ca la ei nu sunt .Intrebarea mea este mai putem face ceva de unde putem face rost de stagiul de cotizare pentru ca toata lumea spune ca la ei nu sunt foile de varsamant prin care se plateste somajul unde se depun in cazul in care se desfiinteaza firma .Va multumesc
Stimata doamna, pentru rezolvarea problemei dumneavoastra, este necesar sa va adresati Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca - Bucuresti in vederea eliberarii unei dovezi de stagiu de cotizare pentru perioada necesara. Inteleg ca este vorba de 4 luni pentru firma cu sediul in Bucuresti. Deasemenea, va trebui sa anexati la aceasta dovada cu stagiul de cotizare, o dovada eliberata de catre ITM - Bucuresti, din care sa rezulte ca aceasta societate si-a incetat activitatea (trebuie sa o primiti in baza unei solicitari scrise in acest sens). Tot de la ITM aflati numarul de dosar atribuit firmei si inspectorul care s-a ocupat de evidentele acesteia, aceste informatii le veti trece in solicitarea dovezii.
Avand aceste documente, impreuna cu adeverinta de stagiu de la firma de unde intra in somaj sotul dumneavoastra, practic dovediti existenta stagiului de cotizare cerut de lege.
Daca si in aceasta situatie agentia locala de ocupare va refuza inscrierea la somaj, solicitati eliberarea unei decizii de negatie prin care trebuie sa isi fundamenteze respingerea.
Cu aceasta deizie va puteti adresa instantei in vederea punerii in drepturi.
Acte cerute pt somaj!
dorali
in cazul in care am extrasul de cont cu viramentele de la o societate unde am lucrat cu 7 ani in urma,imi mai trebuie o alta adeverinta din care sa reiasa ... (vezi toată discuția)
Probleme acte somaj
dante7
Buna,
M-am prezentat la AJOFM cu dosarul si m-i sa spus ca adeverinta privind cotizatia la somaj nu este buna deoarece nu are stampila AJOFM si nu am stagiu ... (vezi toată discuția)