avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de Odihnă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de Odihnă

Bună ziua... Lucrez într-un salon, program 1/1zi,cartea de muncă plătită la 8 ore... Cu toate ca în contractul de muncă figurez cu drept la Concediu Odihnă 21 zile lucrătoare, mai nou concediul se calculează la nr. de ore... Ex... La 1zi de 12 ore(de muncă) am...1zi și jumătate... Întrebarea e.... nu e ziua lucratoare(fie ca e de 8/12ore)? Mai nou Concediul Odihnă așa se calculează... La 2 zile lucrătoare de 12 ore, ne ia 3 zile de cocediu? Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
Mandyna, utilizator
Dl consilier tocmai a confirmat cele spuse, " durata concediului de odihnă se stabilește în funcție de activitatea prestată într-un an calendaristic, cu excepțiile prevăzute strict și limitativ de lege" enumerand cazurile exceptate. Dansul a specificat foarte bine ca si concediile medicale din cursul anului calendaristic sunt asimilate la perioada lucrata cum au fost dintotdeuana. D-na Luminita, plata in avans a CO, fara proportionalitate cu perioada lucrata poate genera d.p.d.v. fiscal tot felul de interpretari, dela evaziune fiscala pe care am amintit-o, plati necuvenite, pana la acuzatii de coruptie in cazul in care salariatul isi da demisia dupa un astfel de concediu sau acuzatii de bancruta daca unitatea intra in insolventa. Deci destule motive sa nu mai cautati alte explicatii.
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
viorel55, utilizator
Zilele de CO se raporteaza la zile si nu la orele de munca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
asta vroiam sa aud. Multumesc dle Cornel..Domnule Viorel va rog sa nu dezinformati lumea. O seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu 8 ore? decizie internă absurdă Shawl Shawl Va salut. La munca concediul de odihna sau medical este calculat la zi (24h) sau un anumit numar de ore? Noile reguli interne ne obliga sa recuperam 4h ... (vezi toată discuția)
Zile concediu proportional cu zile lucrate din an calendaristic Rudolf12 Rudolf12 Buna ziua, Va rog as dori la Art 146 din CM ca zilele de concediu se calculează proportional cu zilele lucrate intr-un an calendaristic. Am gasit o adnotare ... (vezi toată discuția)
Co dupa ccc ycetic ycetic Buna seara. Am revenit la serviciu dupa CCC de 2 ani, in luna septembrie. Pentru restul anului beneficiez de CO intreg sau proportional cu zilele lucrate? Am ... (vezi toată discuția)