Am vândut o masina unei persoane fara sa stiu ca are motorul schimbat,respectivă persoana m a dat in judecata atât ce cale civila cat si pe cale penala.Din privința caii penale am castigat din toate punctele de vedere,dar pe cale civila a durat 4 ani procesul civil,între timp persoana a circulat cu masina si a schimbat multiplă piese ex.parbriz radiator.. dupa ce s a terminat procesul i am înapoiat banii pentru masina la cursul valutar la zi mi a înapoiat masina dar acum vrea banii pentru piesele schimbate daca nu ma da in judecata .Ce pot face? Ton sa mentionez ca e a anulat actul de vanzare cumpărare.Respectivul avea dreptul sa schimbe piese de pe masina?eu nu am mai putut face nimic cu masina si am dat o la dezmembrate la care mi a a eliberat si un certificat de dezmembrare.
Multumesc frumos si astept un raspuns
Daca faceati actele la momentul vanzarii, toate aceste probleme nu existau pentru ca masina nu putea fi vanduta. Acuma daca masina a stat 4 ani la cumparator, normal ca omul a investit de buna credinta, ca sa poata sa circule si dupa asta s-a trezit pe bicicleta. Daca ma intrebati pe mine povestea e undeva pe langa inselaciune. Mi-e greu sa cred ca ati achizitionat, din Romania sau de afara o masina, fara sa verificati seria motorului. Sa fim seriosi. Ca justitia nu a zis nimic, nu ma mir.
Buna ziua!
Din cate am inteles situatia expusa de Dvs., problema sta in felul urmator: pe latura penala ati obtinut achitare, iar pe latura civila s-a anulat contractul de vanzare-cumparare al autoturismului, iar Dvs. ati fost obligat sa ii restituiti pretul platit de catre cumparator.
In situatia in care de la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare pana la desfiintarea acestui act, cumparatorul a investit in masina si a inlocuit anumite piese, aceste aspecte evident trebuiesc a fi dovedite cu inscrisuri: chitante, bonuri, facturi emise in perioada respectiva de referinta. Totodata, apararea Dvs. mai poate consta si in faptul ca acesta a utilizat autoturismul in toata aceasta perioada si ca inlocuirea unor piese a fost necesara urmare a folosintei masinii, sens in care, in mod cert, cumparatorul nu ar trebui sa fie despagubit pentru pretul de nou achitat la piesele schimbate (intrucat acesta s-a folosit de autoturism o perioada indelungata de timp). Dvs. inainte sa fi dat masina la dezmembrat, ati facut o analiza al acestui autovehicul ca sa vedeti ce imbunatatiri s-au adus sau ce piese auto au fost inlocuite? O zi frumoasa!