avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce pot face
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce pot face

Am vândut o masina unei persoane fara sa stiu ca are motorul schimbat,respectivă persoana m a dat in judecata atât ce cale civila cat si pe cale penala.Din privința caii penale am castigat din toate punctele de vedere,dar pe cale civila a durat 4 ani procesul civil,între timp persoana a circulat cu masina si a schimbat multiplă piese ex.parbriz radiator.. dupa ce s a terminat procesul i am înapoiat banii pentru masina la cursul valutar la zi mi a înapoiat masina dar acum vrea banii pentru piesele schimbate daca nu ma da in judecata .Ce pot face? Ton sa mentionez ca e a anulat actul de vanzare cumpărare.Respectivul avea dreptul sa schimbe piese de pe masina?eu nu am mai putut face nimic cu masina si am dat o la dezmembrate la care mi a a eliberat si un certificat de dezmembrare.
Multumesc frumos si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 15:36, 17 Iulie 2018
Daca faceati actele la momentul vanzarii, toate aceste probleme nu existau pentru ca masina nu putea fi vanduta. Acuma daca masina a stat 4 ani la cumparator, normal ca omul a investit de buna credinta, ca sa poata sa circule si dupa asta s-a trezit pe bicicleta. Daca ma intrebati pe mine povestea e undeva pe langa inselaciune. Mi-e greu sa cred ca ati achizitionat, din Romania sau de afara o masina, fara sa verificati seria motorului. Sa fim seriosi. Ca justitia nu a zis nimic, nu ma mir.
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
viorel55, utilizator
Va trebui să formulați apărări în funcție de conținutul cererii de chemare în judecată, la momentul la care veți primi o astfel de cerere...
Buna ziua!
Din cate am inteles situatia expusa de Dvs., problema sta in felul urmator: pe latura penala ati obtinut achitare, iar pe latura civila s-a anulat contractul de vanzare-cumparare al autoturismului, iar Dvs. ati fost obligat sa ii restituiti pretul platit de catre cumparator.
In situatia in care de la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare pana la desfiintarea acestui act, cumparatorul a investit in masina si a inlocuit anumite piese, aceste aspecte evident trebuiesc a fi dovedite cu inscrisuri: chitante, bonuri, facturi emise in perioada respectiva de referinta. Totodata, apararea Dvs. mai poate consta si in faptul ca acesta a utilizat autoturismul in toata aceasta perioada si ca inlocuirea unor piese a fost necesara urmare a folosintei masinii, sens in care, in mod cert, cumparatorul nu ar trebui sa fie despagubit pentru pretul de nou achitat la piesele schimbate (intrucat acesta s-a folosit de autoturism o perioada indelungata de timp). Dvs. inainte sa fi dat masina la dezmembrat, ati facut o analiza al acestui autovehicul ca sa vedeti ce imbunatatiri s-au adus sau ce piese auto au fost inlocuite? O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintat ca voi fi dus la politie skorpionulcs skorpionulcs acum 2 zile am vandut o masina unui individ, zis si facut , a doua zi ma suna ca vrea sa imi restituie masina si sa ii dau bani inapoi , ca masina nu ar fi pe ... (vezi toată discuția)
Am înlocuit motorul mașinii cu unul second hand cumpărat din italia. acum rar îmi cere adeverință de proveniență și n-am cum s-o obțin, ce e de făcut? lavinia_chechedi lavinia_chechedi Buna ziua.. am aproximativ 3 saptamana de cand ma bat cu birocrația asta din România .. in urma cu circa 6-7 ani , am schimbat motorului mașinii mele un ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism vandut fara acte ruxandra-maria ruxandra-maria am vandut un autoturism(la buna intelegere) pt piese de schimb, urmand ca apoi sa facem actele de vanzare -cumparare sau orice altceva sa pot radia ulterior ... (vezi toată discuția)