avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am înlocuit motorul mașinii cu unul second hand ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am înlocuit motorul mașinii cu unul second hand cumpărat din Italia. Acum RAR îmi cere adeverință de proveniență și n-am cum s-o obțin, ce e de făcut?

Buna ziua.. am aproximativ 3 saptamana de cand ma bat cu birocrația asta din România .. in urma cu circa 6-7 ani , am schimbat motorului mașinii mele un opel vectra 1,6 , deoarece s-a dus curea de distribuție și s-a dus motorul .. vreau sa specific ca toate astea s-au făcut în italia , la un mecanic oarecare si mai ieftin, pt ca acolo prețurile te omoară . Motorul l-am achizionat de pe subito, un fel de olx românesc, de la aceeași masina , aceeași motor nimic modificat .. in urma cu 2 ani am revenit de tot in tara si acum o luna , am fost oprită de poliție pentru faruri , aveam xenon si nu erau omologate și mi s-a luat talonul si trimisă la rar pentru o verificare după ce imi fac farurile . Toate bune si frumoase doar ca la rar au descoperit că nu e motorul care e înscris pe cartea masinii si aici au urmat problemele .. Imi cere o adeverință de proveniență a motorului , iar serviciile autorizate rar nu da asa ceva daca nu ai schimbat motorul la ei .. orice am incercat mi se închid usile in nas si nu vor să mă ajute macar cu o informatie ce ar trebui sa fac .. va rog , un ajutor sau macar o informatie se poate ??
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 19:46, 21 Martie 2019
Buna ziua!
De ce nu cumparati un alt auto, sau un alt motor-poate fi si defect dar sa aiba seria intacta.
Dar cu contract de vanzare- cumparare
Il refaceti cu piesele de la motorul actual si il montati pe masina, toate acestea la un service autorizat.
O sa coste ceva dar macar asa aveti actele cerute de cei de la RAR pentru omologare.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
Ionut.ion, utilizator
In cazul inlocuirii de piese,subansambluri la vehicule fiecare stat detine norme diferite
RAR obliga ca inlocuirea motorului sa se faca cu parcurgerea unei proceduri concret prevazute
Este necesar sa detineti document provenienta motor
Trebuie sa detineti document instalare motor eliberat de operator economic-unitate service autorizata
In baza acestor documente RAR face verificari,eventual omologheaza inlocuirea ,pansoneaza motorul,opereaza modificarea in baza proprie de date si in CIV
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Varianta complicata:
gasiti o firma de dezmembrari care sa va "vanda" motorul dumneavoastra cu acte, apoi un mecanic care sa vi-l "monteze" cu acte. Si apoi mergeti la RAR.

Varianta complicata:
fiind vorba de o masina de minim 12 ani, probabil cu un nivel mediu de dotari, valoarea de piata a masinii e minimala. O retrageti din circulatie si o vindeti pentru piese / dezmembrati, si va luati alta masina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea unui motor cu altul Danipas Danipas Daca schimb un motor de opel frontera dizel din anul 1992 cu alt motor de aceiasi capacitate dar din anul1993 trebuie da fac omologare la rar? (vezi toată discuția)
Motor defect si schimbat = rar ? alxsrn alxsrn Buna ziua. In urma unei defectiuni tehnice majore masina a fost dusa in service de reprezentanta si cei de acolo urmeaza sa ii schimbe motorul, adica 90% toate ... (vezi toată discuția)
Omologare rar Medmatei Medmatei Buna seara, Doresc sa cumpar o masina la mana a doua modelul nissan 200sx 1992. Masina a fost adusa in romania acum 4 -ani si omologata cu motorul original de ... (vezi toată discuția)