avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Motor defect si schimbat = RAR ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Motor defect si schimbat = RAR ?

Buna ziua. In urma unei defectiuni tehnice majore masina a fost dusa in service de reprezentanta si cei de acolo urmeaza sa ii schimbe motorul, adica 90% toate piesele din el plus blocul motor. Acest lucru presupune o vizita la RAR dupa iesirea din service ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:19, 20 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Gasiti mai multe detalii inclusiv actele necesare in aceasta pagina a RAR -> [ link extern ]
Multumesc frumos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inlocuirea blocului motor implica verificare,omologarea si completarea in evidentele RAR si CIV a inlocuirii
Este necesar sa detineti document justificativ provenienta motor,,document legal care sa ateste ca inlocuirea a fost executata in service auto autorizat
Urmeaza dupa finalizarea inlocuirii motorului sa realizati programare RAR
Conditionat de concluziile verificarii RAR,inspectorii pot dispune omologarea noului motor,pot dispune stantarea acestuia ,completarea in baza de date proprii si in CIV a inlocuirii motorului,sau pot dispune respingerea cererii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am înlocuit motorul mașinii cu unul second hand cumpărat din italia. acum rar îmi cere adeverință de proveniență și n-am cum s-o obțin, ce e de făcut? lavinia_chechedi lavinia_chechedi Buna ziua.. am aproximativ 3 saptamana de cand ma bat cu birocrația asta din România .. in urma cu circa 6-7 ani , am schimbat motorului mașinii mele un ... (vezi toată discuția)
Schimbare motor cu unul identic S.V.K. S.V.K. Salut am 18 ani (detin permis de conducere) si un ford mondeo mk1 din 1995 cu un motor de 1.8 benzina 115 cai,motorul a fost schimbat cu unul identic (cod: ... (vezi toată discuția)
Omologare rar Medmatei Medmatei Buna seara, Doresc sa cumpar o masina la mana a doua modelul nissan 200sx 1992. Masina a fost adusa in romania acum 4 -ani si omologata cu motorul original de ... (vezi toată discuția)