avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare de drept
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare de drept

Buna ziua! In anul 2014 am primit o pedeapsa cu suspendare de 2 ani de 6 luni si 5 ani termen de incercare, in martie 2019 se implineste termenul si as dorii sa stiu daca se va sterge cazierul judiciar. Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reabilitarea intervine in conditiile c.p. din 1969.
ART. 86^6 c.p. din 1969
Reabilitarea în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere
Dacă cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării executării pedepsei în baza art. 86^4, el este reabilitat de drept.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am banuit ca ati fost judecat pe noul cod. In cazul in care ati fost pe vechiul cod, opereaza intr-adevar reabilitarea potrivit acestuia.
As dori sa stiu daca a intervenit reabilitarea de drept inca mai apar cu condamnare(1 an cu suspendare) in cazul in care o alta tara doreste sa verifice trecutul meu! Multumesc!
Verificati efectiv cazierul judiciar.

Reabilitarea de drept opereaza in conditiile sus expuse, in functie de dispozitiile din Codul penal ce v-a fost aplicat.

Daca v-a fost aplicat Codul penal vechi, abrogat, reabilitarea este una de drept, ope legis, este constata cand s-a epuizat termenul de incercare.

Situatia este diferita, daca este aplicat art . 166 din Codul penal.


Conform art. 166 Ncp "Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune."

Termenul de reabilitare curge de la implinirea termenului de supraveghere.
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare judecatoreasca & de drept Instalator Instalator Buna ziua ! Art.165 , 166 si 167 - si celelalte care fac trimitere la termene, conditii , etc . - din NCP sunt clare. Dar la ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept (cazier curat) dupa pedeapsa cu suspendare si termen de supraveghere implinit Anonim25x Anonim25x Buna ziua, As dorii sa stiu dupa cat timp intervine abilitarea de drept (adica sa pot sa imi scot un cazier judiciar curat pentru angajare sau obtinerea unor ... (vezi toată discuția)
Suspendare supraveghere perioada ? mariusgl11 mariusgl11 decizie penala 2012 decembrie 07.03.2012 Ora estimata: Complet: C16F Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: I. În baza art. 7 alin. 1 rap. la art. ... (vezi toată discuția)