avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita

buna ziua tatal meu tatal meu a decedat anul trecut si era parat in 2 procese care au obiect revendicarea imobiliara.bunicul meu a revendicat de la stat un imobil in 1995 dp care l a vandut fiicei sale in 1996 si aceasta la randul ei l a revandut.tatal meu dp ce a decedat bunicul meu a fost chemat in proces,chiar daca el nu a destinut niciodata acest imobil.Acum dp lui meu am facut succesiunea si suntem si noi chemati in instanta in calitate de parati insa mentionez ca acest imobil nu este si nu a fost niciodata in patrimoniul tatalui meu.vineri sunt chemati in calitatate de apelanti in exec silita in locul tatalui meu si eu as vrea sa invoc exceptia lipsei de interes si exceptia calitatii procesuale active?ce ma sfatuiti?vreau sa iesim din procese pt ca acel imobil nu este in patrimoniul tatalui meu ci a fost al matusei mele.multumesc
Cel mai recent răspuns: Alangiorgia , utilizator 01:37, 18 Iulie 2018
in calitate de parati puteti ridica exceptia lipsei calitatii procesuale pasive, nu active.
In executarea silita suntem reclamanti adica tatal meu era reclamant si noi ar tr sa ne insusim acest apel insa as vrea sa invoc exceptia lipsei de interes pt ca procesul de unde deriva aceasta executare este revendicarea imoblilului care l a revendicat bunicul meu si dp a fost vandut matusei mele.deci acest imobil cand am facut succesiunea nu era in patrimoniul nostru si exceptia lipsei calitatii active pt ca de fact noi nu am fost niciodata proprietari ai acestui imobil,nici noi nici tatal meu.multumesc

CABINET INDIVIDUAL AVOCATURA a scris:

in calitate de parati puteti ridica exceptia lipsei calitatii procesuale pasive, nu active.

Mentionez ca sunt mai multe procese.reclamantii au dat in jud pe bunicul meu si fiica sa pt revendicare imobiliare sustinand ca o parte din imobil este al lor.Dupa ce a decedat bunicul a ingrata in proces tata ,acum a decedat tata si suntem inclusi noi pt ca am asteptat mostenirea.insa noi nu am avuto niciodata acest imobil a apartinut bunicului care l a vandut matusei mele.pe acest proces este o exec silita la chest de jud facuta de tatal meu si Sora lui insa eu as vrea sa ies pt ca nu ma intereseaza aceasta executare silita si imobilul nu a fost niciodata al talus meu.ce pot sa invoc? Multumesc mult

CABINET INDIVIDUAL AVOCATURA a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire- succesiune nedezabatuta- ma poate evacua din imobil? nelutus78 nelutus78 Am o problema locuiesc in casa buniciilor care sunt decedati. Mentionez ca acestia nu au avut acte pe imobil iar tatal meu vrea sa ma scoata afara din imobil. ... (vezi toată discuția)
Succesiune marcop marcop Buna ziua, supun atentiei dvs. urmatoarea speta, cu rugamintea de a-mi da un raspuns. In anul 1997 tatal meu a facut cerere de revendicare a 10 ha de teren ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren cumparat de la agent economic DOAR_NOI DOAR_NOI In anul 2003 am cumparat o societate comerciala cu toate activele respectiv datoriile pe care le avea. In patrimoniul acesteia era inclusa o cladire in care ... (vezi toată discuția)