In anul 2003 am cumparat o societate comerciala cu toate activele respectiv datoriile pe care le avea. In patrimoniul acesteia era inclusa o cladire in care functiona un magazin alimentar si fireste terenul aferent pe care exista aceasta cladire. Din documente reiese ca respectivul teren a fost cumparat de la Primaria orasului in anul 1993 de catre societatiea comerciala pe care ulterior in anul 2003 am cumparat-o noi.. Acum in 2010 suntem citati de Primarie in calitate de parata pentru anularea actului de vanzare a terenului din anul 1993, intrucat acest teren a fost revendicat de fostii proprietari, expropriat ca multi alti proprietari. Initial fostii proprietari revendica o suprafata mai mare de teren in care suntem inclusi si noi dar si alte terenuri care impreuna acum sunt de fapt piata orasului, cu mai multe spatii comerciale si chiar un bloc de locuinte. Am inteles ca mandatarii fostilor proprietari au chemat in instanta Primaria pentru revendicare, oferta Primariei nu a fost acceptata de fostii proprietari si instanta a dat castig de cauza fostilor proprietari. Acum Primaria ne cheama in instanta pe noi cei ce am cumparat legal in 1993 terenul pentru a-l anula. As dori parerea dvs in rezolvarea acestui caz. Multumesc din suflet !
In contractul de vanzare-cumparare dintre dvs. si cel ce v-a vandut, primaria nu are decat calitatea de tert desavarsit. De aceea puteti incerca invocarea exceptiei lipsei calitatii procesuale active si chiar pe cea a lipsei de interes in actiunea introdusa de primarie impotriva dvs. si chiar pe cea a prematuritatii, deoarece, inaintea incercarii anularii unui act juridic valabil incheiat, are obligatia incercarii tuturor celorlalte posibilitati de rezolvare a pretentiilor prin care a fost obligata la restituire. In esenta Primaria ar fi avut posibilitatea si ar fi trebuit sa ceara instantei citarea dvs. in actiunea in revendicare dintre ea si fostii proprietari.(art.57 C.pr.civ.).
Observati cu atentie si temeiul juridic invocat de primarie in sustinerea actiunii si in fct. de acesta puteti invoca si exceptii de neconstitutionalitate ale unor prevederi invocate.