avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa demolata,uzufruct viager.....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa demolata,uzufruct viager.....

Buna ziua. Primaria ne-a expropriat[zona de demolare],dar doar pe hartie.Casa am cumparat-o de la un prieten T.cu dreptul de uzufruct viager,cu ceva timp in urma de a demola.Cand ne-a demolat, domnul T.a actionat in instanta primaria,incluzandu-ma fara stirea mea in actiune.Cand am aflat m-am retras depunand o cerere, ca nu am nici un fel de pretentii din partea primariei.Iar domnului T. i-am spus ca cu banii obtinuti de la primarie voi cumpara o locuinta unde sa stea cat o trai.Dar acesta auzind de bani,a zis ca ma actioneaza in instanta,precum ca va cere anularea actului de vanzare cumparare pe care l-am facut cu el.Casa initial nici nu mai exista fiind demolata.INTREBARE:poate sa anuleze actul de vanzare- cumparare pe care il am??,cu toate ca primaria a demolat imobilul?Am inteles ca acum este proprietara primaria pe acel teren. Cu stima si respect.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:05, 8 Octombrie 2011
Cand ati cumparat imobilul si cand a avut loc exproprierea?
Spuneti ca ati fost expropriat doar pe hartie pentru ca apoi sa spuneti ca Primaria a demolat cladirea si este proprietara terenului ... deci ati fost expropriat in realitate sau nu?
Daca a fost demolata cladirea si terenul e proprietatea localitatii respective cu ce va deranjeaza daca ar fi atacat acel contract de vanzare cumparare? Pana la urma bunul obiect al acelui contract a trecut in proprietatea statului sau a localitatii respective, nu mai e proprietatea dumneavoastra.
Am fost expropriat,dar nu am ridicat banii.Domnul T.se judeca cu primaria incontinuare.Nu a eliberat banii primaria, deoarece a zis ca domnulT.este inca in judecata cu ei.Nici eu nu inteleg de ce.Ce pot face in astfel de situatie.Demolarea a avut loc in luna ianuarie a acestui an.
Ce suma i-ati platit dv. d-lui T. si ce suma va da despagubire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act semnat de o persoana decedata noiklosa noiklosa Am gasit un act ciudat, as spune. Este vorba despre un act de mana, proces verbal de predare-primire semnat intre un evaluator al statului si o persoana ... (vezi toată discuția)
Expropriere pentru cauza publica - intrebari Shiva Shiva Cine este in drept legal sa ceara de la administratia locala eliberarea autorizatia de demolare/desfintare a unei constructii? Care e legea/OUG care ... (vezi toată discuția)
Legea 4/1973.... ili47 ili47 Am cunparat casa si teren,terenul a intrat in proprietate Statului Roman conf. L 4/1973,in anul 1989 a fost demolata casa ,eu am fost achitata pentru casa ... (vezi toată discuția)