avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce șanse as avea?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce șanse as avea?

Salutare la toată lumea.. mă numesc Vieriu Costel am 26 de ani și am o problema legat de munca!
Pe 1 august 2017 m am angajat la un restaurant italian în Tulcea pe post de gardian pe terasa seara . ( Doar seara)
De pe 1 august 2017 până pe 20 februarie 2018 a fost ok. Am avut un patron de nota 10.
După 20 februarie vechiul patron a vândut restaurantul unui alt italian și și a păstrat angajații. (Menționez că am contract nedeterminat).
Buuuun... Cu patronul asta a inceput sa scârție de cum a venit.. cu banii.. bineînțeles.. spunea mereu că nu are bani.. că are conturile blocate.. dar omu'cumpara canapele și flori.. și spunea că nu are bani.. Intr un final a început să ne dea cu țârâita..
Lucram seara de seara 7 zile din 7 fara libere cate 8 ore.. 30 de zile din 30.. pe un salariu de ... 1250 lei.. infine nu e asta problema.. problema e că am inceput sa mi cer drepturile.. și anume sa stau sâmbătă și duminică acasă.. conform contractului de muncă adică să muncesc 40 de ore pe săptămână.. la început am stat eu acasă sâmbătă și duminică.. dar omului nu i placea chestia asta.. că vezi doamne că el sta pe terasa și trebuie sa aibe grija de scaune televizoare mese.. și tot ce era pe terasa acolo.. am căzut de acord sa nu mi mai des sâmbătă și duminică.. și să mi dea in timpul săptămânii liber că atunci e mă liber. Buuuun.. a fost de acord.. menționez că deși pe contractul meu scria clar funcția : PAZNIC.. făceam pe barmanul seara..făceam pe chelnerul.. trebuia să l ajut să desfunde bucătăria pt că se inunda .. trebuia să duc gunoaiele..etc.
Primul patron ( adică ăla de nota 10) când închidea restaurantul nu mi lasă cheile de la restaurant.
Iar patronul asta îmi lasă cheile pe urmă îmi spune mie că i lipsește nu știu ce din bar
.că vezi doamne i am furat eu nu știu ce bere etc.. de atunci m am enervat și i am spus sa se uite naiba pe camere pt că nu i am făcut nimic sau luat ceva.. și tot spunea că camerele nu merg.. că nu știu ce.. infine.. de atunci nu i am mai luat cheile.. prin luna aprilie.. trebuia să vina salariu.. ghici ce.. n a venit..începea să mi spună.. știi.. daca nu vii 7 zile din 7... Voi fi nevoit sa te dau afara.. și i spun frumos " da ți mă afara". Pt că eu abia așteptam să mă dea afara .. a văzut că am "tupeu".. mă lua cu da ți demisia... Că eu nu te mai vreau aici.. și i spun.. nu mi dau nici o demisie. Daca vrei mă dai afara.. (salariu pe luna aprilie nu l am văzut deloc pe motiv că iar i au blocat băncile banii).. pe 2-3 iunie.. primesc mesaj de la el pe fb cu o poza ( era o poza cu niste gunoaie puse după frigider.. și mi scrie.. " cum vrei sa te plătesc daca tu nu ți faci treabă".. am inceput sa mă enervez.. eram conștient că caută motive sa mi dau demisia.. și i am spus că paznicul nu e obligat să ți duca ție gunoiul . Ai femeie de servici sa ți l ducă ea. După ce că ii duceam mereu gunoaiele și se adunau.. ( 8-12) saci de gunoi și erau și grele.. deci după ce că ți le duceam eu că voiam.. mai faci și figuri acum. Infine n a zis nimic.. pe urma îi trimit mesaj tot în aceeași zi.. că vreau sa mi iau concediu 2 săptămâni ( nu mi luasem deloc concediu de când m am angajat).. eh.. atunci a început nebunia.. cuvintele lui " la ce naiba vrei tu concediu că tu și așa freci p... Toată ziua la ce mai concediu..vino și da ți demisia că eu nu te plătesc că sa stai. Că tu vii aici și nu duci nici gunoiu și mai vii și cu prietenii tai aici și bei și te imbeti"
Menționez că da chiar veneam cu niste amici acolo la restaurant și steateau cu mine și îmi țineau de urat. Și da.. e adevărat că am și băut alcool la locul de munca.. dar nu m am îmbatat.. am băut maxim o bere. ( Eu nu pot sa beau mult pt că mă balonez) dar niciodată.. și repet.. niciodată...nu au fost probleme când eram eu la munca.. gen sa fie scandal... Sau alte chestii de genul...
Deci patronul.. nu mi a dat banii pe 2 luni plus concediu.. am făcut sesizare la ITM.. ( din februarie până în momentul de fata are peste 30 de sesizări la ITM Tulcea..) și a primit răspuns că trebuie să ajung in instanță cu el daca vreau sa mi revăd banii.. iar eu nu cedez ușor.. chiar vreau sa ajung in instanță.. am înțeles că litigiile de munca sunt scutite de niste taxe.. menționez că l.am înregistrat când m am dus să i cer bani și m a amenințat că nu văd niciodată banii și să nu mai trec pe acolo că mi rupe picioarele..)
Cum trebuie procedat pas cu pas. ??
Va rog mult ajutați mă..
Menționez că sunt eu un pizzar și un livrator de pizza cu aceeași problema.. cu același restaurant.. apropo.. eu nu mai lucrez la el de 1 luna jumate.. dar itm ul când mi a trimis răspuns în legătură cu sesizarea mea.. ( acum o săptămână) mi au spus că eu inca figurez la el . Adica nu mi a rupt contractul nu nimic..doresc sa îl dau in judecata.. crede ti ca am vreo sansa? mulțumesc anticipat. Sper că am zis tot.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
Costel vieriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Santaj Danier Danier Buna ziua Ma numesc daniel si din focsani si am mare problema si nu stiu ce sa fac si imi este foarte frica.Pana acum 2 saptamani am lucrat la firma de ... (vezi toată discuția)
Sau furat bani pe tura mea si acum mi s spune sa muncesc sa achit datoria ori sunt dat pe mana politiei gest2 gest2 Sal, am si eu o mare rugaminte daca ma poate ajuta cineva, acum o saptamana sau furat bani de pe tura mea. Eu sunt taxator parcare dar seara am fost pus de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am rugămintea sa ma lămuriți în privința concediului ... Elena 2022 Elena 2022 Bună ziua am rugămintea sa ma lămuriți în privința concediului medical. Am fost la doctor și mi acordat concediu medical cu regim de urgenta de joi ... (vezi toată discuția)