avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... santaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

santaj

Buna ziua
Ma numesc daniel si din focsani si am mare problema si nu stiu ce sa fac si imi este foarte frica.Pana acum 2 saptamani am lucrat la firma de dezmembrari auto din golesti la care patron este un italian.La inceput mia promis un salariu de 300 ron la saptamana si carte de munca dar nu a fost asa,imi dadea doar 200 ron si fara carte de munca .Am zis sa las asa pentru ca asa este la inceput si dupa ce o sa mearga treaba mai bine imi creste si salariul si imi face si carte de munca.Dupa un timp au inceput chinurile.L-am rugat sami cumpere manusi pentru a lucra cum trebuie cu cheile si mia zis ca nu-mi trebuie ca nu ma accidentez,la nici doua zile mainele mele aratau ca dupa razboi.Dca vroiam sa-i fac rau ma duceam la itm si ii faceam plangere dar imi pierdeam painea si nu am unde sa ma duc in alta parte.In fiecare dimineata eram la 8 munca si cand era zapada dadeam la lopata de dimineata pana seara si nici manusi numi cumpara.L-am rugat sa-mi faca si mie un inventar la piese sa am si eu un inventar acolo sa stiu si eu ce este acolo,daca in caz cand se vinde ceva sa ii scot din inventar ,nu asa este normal?
El are inchiriat un depozit format din 5 hale in care doar 3 le are cu piese si 2 sunt ale propietarului depozitului,fiind acolo un fost depozit de ditributie de bauturi alcoolice.Intr-o zi ma pus sa scot din celelalte 2 hale toti paletii din lemn ptr ale vind(nu am suspectat nimic)si a doua zi le-am vandut,la cateva zile ma pus sa scot din acele 2 hale tot fierul care era si am inceput sa fiu un pic suspicios si am intrebat pe baiatul care traducator italianului daca si aceste 2 hale le are inchiriate si mi-a raspuns ca nu si atunci mia picat fisa ca nici paletii nu erau ale lui si nici fierul vechi care era in aceste hale si ca sunt complici la un furt si acum imi este FOARTE FRICA.:(
A doua zi am venit sa-mi iau numai hainele de lucru si iam zis sa-mi dea banii pe zilele muncite si la un momendat raspunsul de la el (tradus de traducator) a fost ca nu-mi da banii si l-am rugat frumos sa mi dea si dupa insistente deabia am reusit sa-i mi dea.
Acum cateva zile ma sunat sa ma intalnesc cu el sa-mi zica ca daca nu aduc pana duminica 2 faruri si o ariapa de opel de care nu m-am atins sub nicio forma.Tocmai de asta i-am cerut un inventar,ceva la mina,un inventar cu semnatura mea.Mia zis daca nu le aduc pana pe 1 aprilie a zis ca se duce ori la politie ori ma cauta si ma ia la bataia sau ceva de genu.
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine sa-mi dati un sfat ce sa fac pentru ca imi este frica si nu stiu ce sa fac.Va rog frumos sa-mi dati un raspuns cat mai repede ori pe forum ori la acest numar de telefon 0765228059.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Constantin , Consilier juridic 19:53, 1 Aprilie 2012
faceti o plangere la politie cu cele intamplate, in atentia politiei economice. Deasemenea o plangere la Inspectoratul Teritorial de Munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare fara carte kakadu kakadu buna ziua.am si eu o intrebare care ma poate ajuta va rog..am lucrat la o firma timp de 12 ore pe zi de luni pana sambata..(patronii deschideau si vindeau ... (vezi toată discuția)
Este normal? razvan3885 razvan3885 Mi s-a făcut contract de munca după 2 luni de lucru ca gestionar la un magazin! La gestiunea mea mai au acces prin calculator și gestionarul depozitului ... (vezi toată discuția)
Legea gestiunii si demisia angajat1 angajat1 Buna seara.Acum 9 luni mam angajat la o firma de retail pe postul de gestionar.Eu stiam ca in momentul cand se angajeaza un gestionar se face inventarul de ... (vezi toată discuția)