avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupa a II a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupa a II a de munca

Buna ziua,

Am lucrat 18 ani in industria refractara (produse refractare pentru combinatele siderurgice) pe un post de pregatitor-completator (texa auxiliar ce presupunea partial munca de birou si deplasarea intre sectiile aferente combinatului), pentru aceste posturi nu aveam grupa de munca . Exista posibilitatea de a obitine grupa a II a, cum trebuie procedat?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:48, 19 Iulie 2018
Pentru a putea beneficia de grupa de munca, firma trebuia sa intocmeasca, anual (pentru perioada in discutie) documentele cerute de legislatia in vigoare in perioada aflata in discutie, sa le depuna la ITM si sa obtina avizul ITM pentru locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii care se incadreaza in grupa de munca, sa nominalizeze prin documente interne, persoanele beneficiare de grupa de munca pe locurile de munca/ posturile de lucru/ meseriile pentru care s-a obtinut grupa de munca.
Este dreptul dvs. sa deschideti actiune in instanta impotriva firmei si sa solicitati instantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii. Pentru a se pronunta, expertul va solicita sa se depuna la dosarul cauzei documentele mentionate anterior. In functie de prevederile legislative in vigoare, in perioada aflata in discutie, expertul se poate pronunta daca pentru locul de munca/ postul de lucru/ meseria dvs. se regasesc mentiuni in legislatie.
Multumesc pentru informatii! Trebuie sa adaug faptul ca unitatea in care am lucrat a fost privatizata apoi a intrat in lichidare, acum mai bune de 10 ani. In acest caz se mai poate aplica solutia prezentata, respectiv deschiderea unei actiuni in instanta?
Fara documente certe intocmite de firma in perioada legala este greu de obtinut o hotarare judecatoreasca favorabila chiar daca se gasesc unele documente la firma de arhivare care a preluat arhiva firmei mama, fara a exista insa o nominalizare a dvs. ca beneficiar de grupa de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara.. se poate acorda conform ordinului nr.50/1990 grupa ... prares prares Buna seara.. Se poate acorda conform Ordinului nr.50/1990 grupa a-II-a de muncă unei persoane angajata ca maistru instructor (Grup școlar) în ... (vezi toată discuția)
Un mic ajutor... Marin Dutu Marin Dutu Buna ziua.Am lucrat ca sofer la ita brasov 16 ani in grupa a 2 in anul 1995 am plecat prin transfer la alta intreprindere tot ca sofer puna in anul 2000.Acesti ... (vezi toată discuția)