avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlu executoriu poate fi solutia dupa portal?
Discuție deschisă în Executare silită

Titlu executoriu poate fi solutia dupa portal?

Buna ziua, la inceputul lunii iulie mi s-a incuviintat executarea silita privind reintegrarea in spatiu locativ. Executorul a comunicat debitorului somatia si extrasul dupa portalul instantelor de judecata si nu incheierea de incuviintare. Acum debitoarea a facut contestatie la executare si suspendare provizorie a executarii. Va rog sa-mi spuneti daca solutia dupa portal portal poate reprezenta titlu executoriu. Executorul zice ca facut totul legal. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters486608 , utilizator 13:39, 18 Iulie 2018
Buna ziua! Titlu executoriu trebuie sa fie hotararea judecatoreasca. Extrasul de pe portalul instantelor nu este titlu executoriu.
Multumesc pentru raspuns, am banuit eu. inseamna ca cel mai probabil va fi admisa contestatia la executare precum si suspendarea.
Nu cred ca executorul ă pus în executare solutia dupa portal.
Aveti dreptul.de ă va angaja avocat la contestația la executare si ar fi bine sa procedati asa.Avocatul va merge la dosar si va depune întâmpinare.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Majoritatea executorilor procedează in felul acesta, în sensul că văd soluția pe portal si nu așteaptă redactarea încheierii de încuviințare, ci procedează la executare. Cu toate acestea, instanțele nu anulează executarile pentru acest motiv, tinând cont ca la momentul emiterii somatiei/înființării popririi executarea fusese incuviintata, iar până la soluționarea contestației, încheierea este deja redactată si atasată dosarului de executare. Însă, depinde si cum va aparati, putând există si excepții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare tardiva geo-vem geo-vem Ce sansa ori prin ce metoda, mai am sa ma opun unei executari daca am sarit din termen,si clar ar fi respinsa ca tardiva?As putea cu ocazia infiintarii popriri? (vezi toată discuția)
Falsa executare silita cata78 cata78 Buna ziua . Probema mea e urmatoarea : in 2012 mi s-a stabilit o pensie de intretinere pt un minor in cuantum de 200 lei. Astazi am primit la servici poprire ... (vezi toată discuția)