avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... noile modificari aduse codului fiscal
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

noile modificari aduse codului fiscal

Buna ziua!
Am fost informata ca impozitul pe terenul agricol a fost dublat .As dori sa aflu:
1. de cand intra in vigoare aceasta modificare;
2. daca o persoana care are un handicap de gradul I, si anume sufera de parkinson, poate fi scutita, in totalitate, de plata impozitelor asupra imobilelor pe care la detine, tinandu-se cont de faptul ca aceste imobile sunt situate in doua judete diferite.
Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: ileana83 , utilizator 19:50, 23 Martie 2006
exista o ordonanta de urgenta adoptata de guvern de modificare a legii 571/2003 care vorbeste de impozitul pe terenurile amplasate in extravilanul localitatilor si care spune ca impozitul se stabileşte prin înmulţirea suprafeţei terenului, exprimată în ha, cu suma corespunzătoare stabilită pentru fiecare din cele patru categorii de zone, înmulţită cu coeficientul de corecţie.
in legatura cu cea de a doua problema ridicata de tine legea 571/2003 a codulul fiscal spune la art. 268 alin. 4 de scutirile datorate de persoanele cu handicap grav sau accentuat si persoanle invalide de gradul I sau II.
Va multumesc!:)
Am descoperit ca prorpietarii de terenuri agicole care arendeaza aceste terenuri beneficiaza de o asa zisa "renta".
1. Aceasta renta este viagera?
2. Care sunt formalitatile ce trebuie indeplinite pentru a benficia de aceasta renta?
3. Exista un termen limita pentru indeplinirea acestor formalitati?
4. Ipozitarea acestei rente se realizeaza la sursa?
Alte nelamuriri in episodul urmator.......................................;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa impozit persoana cu handicap AdelaP AdelaP buna ziua! sunt mamica unui baietel de 7 ani cu handicap grav,grad 1,intrebarea mea este:suntem scutiti de taxa impozitului pe cladire si taxa auto?multumesc! (vezi toată discuția)
Sunt persoana cu handicap, am scutire la impozit pe teren extraviln si la padure? Balaurul Balaurul Buna ziua, După tatal meu am mostenit (prin Certificat de Mostenitor) ceva tern extravilan (păşune) şi ceva padure. Eu fiind persoana cu un handicap de ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit florentina2 florentina2 Conform T.D.P. din 21.11.2007 a mostenit 2ha teren arabil extravilan si 900 m patrati intravilan arabil.Are 76 de ani si conform articlului 257 din codul ... (vezi toată discuția)