avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Sunt persoana cu handicap, am scutire la impozit pe ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Sunt persoana cu handicap, am scutire la impozit pe teren extraviln si la padure?

Buna ziua,
După tatal meu am mostenit (prin Certificat de Mostenitor) ceva tern extravilan (păşune) şi ceva padure.
Eu fiind persoana cu un handicap de gradul 1 sunt scutit de plata acestor impozite?
Cel mai recent răspuns: Balaurul , utilizator 11:49, 18 Februarie 2010
Da, sunteti scutit, conform art. 284 alin. 4 din Codul Fiscal (legea 571/2003)
Kyandra a scris:

Da, sunteti scutit, conform art. 284 alin. 4 din Codul Fiscal (legea 571/2003)

da, asa e cum zice colega mea.. trebuie sa depuneti insa cerere de scutire la care atasati dovezile din care sa rezulte faptul ca sunteti handicapat
Mulţumes frumos.;)
Am cautat pe net Codul Fiscal (legea) si la art. 284, după alin. 4 amintit de dvs., la alineatul 7 se spune că:

(7)Scutirea de la plata impozitului pe teren se aplică doar terenului aferent clădirii
utilizate ca domiciliu de persoanele fizice prevăzute la alin. (1), (2), (3) sau (4).

Nu cred, aşadar, ca voi fi scutit pe terenul extravilan si pe terenul pădure. :sorry:

Dvs. ce spuneţi?
Am sunat azi la ANPH, departamentul juridic, si mi-au confirmat că scutirea de impozit pe teren se referă DOAR la terenul aferent locuinţei. Aşadar pentru alte terenuri persoana cu handicap NU beneficiaza de scutirea de impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit persoana handicap accentuat permanent TaraTara TaraTara Sunt persoană cu grad de handicap accentuat permanent nerevizuibil din anul 2008 şi deţin un teren intravilan în suprafaţă de 3465 mp. în afara ... (vezi toată discuția)
Decret-lege 118/1990(drepturi pers. persecutate politic) vs legea 571/2003 (codul fiscal) feelgood feelgood 118/1990 zice asa: Art. 8. - (1) Persoanele aflate in una dintre situatiile prevazute la art. 1 sunt scutite de plata impozitelor si a taxelor ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt ... (vezi toată discuția)