Va rog sa ma ajutati cu un sfat autorizat in urmatoarea situatie: am lovit usa stanga fata a unei masini, din neacordare de prioritate: mea culpa. Mi-am cerut mii de scuze si l-am rugat pe proprietar sa facem constatarea amiabila. Dansul ar fi de acord doar cu conditia sa-i platesc in avans reparatia (constand inclusiv in schimbarea usii). Mi-a cerut sa ne intalnim maine la sevice-ul ales de dumnealui si sa platesc suma ceruta de acel service (1000 lei, ca sa- schimbe usa, nu doar sa o repare), urmand ca apoi sa semnam constatarea amiabila si sa-mi restituie banii atunci cand ii va primi de la firma de asigurari. In caz contrar, daca nu ii platesc, nu va semna constatarea abiabila si va anunta politia, pentru a mi se ridica carnetul de sofer si a plati amenda stabilita de politie. Suna a santaj,.. As prefera sa evit ridicarea carnetului si amenda, Pe de alta parte, nu as risca sa pierd banii, pentru ca nu cred ca firma de asigurari va accepta sa i se schimbe usa, intrucat nu pare sa fie atat de rau lovita - nu stiu cum ar aprecia comisia acestora. Va rog mult, sfatuiti-ma ce pot face! Va multumesc anticipat!
gabriela-jupanschi
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Din cate stiu ( am trecut printr-o situatie similara) dupa schimbarea usii asiguratorul nu va mai avea ce sa evalueze si, implicit, sa stabileasca valoarea pagubei deci nu veti fi despagubit. Chiar daca veti face o intelegere amiabila suma care va fi decontata se va stabili de catre asigurator in functie de paguba.
Desprea partea cu politia si ridicarea carnetului e vorba doar de intimidare pentru a se obtine o suma dorita.
Politia nu va ridica doar pentru asa ceva carnetul.
Eu zic sa sustineti sa evaluati paguba la asigurator.
In cazul meu ( cam la fel am lovit si eu o masina, dand cu spatele, evaluatorul a stabilit paguba la 500 lei virati in contul pagubitului iar reparatia a costat cam de 350 lei).
Ce poate fi in dezavantajul dv: neacordarea de prioritate, deci depinde de cum veti declara ca s-a produs evenimentul.
Multumesc pentru raspuns. Ideea e ca accepta sa mearga la evaluator dupa ce ii dau banii, deci nu dupa ce isi repara masina. Aveti dreptate ca merge pe intimidare, e urat ce face, pentru ca nu accepta sa ii dau banii si sa incheiem un act notarial. Aici e marsavia. Asadar, luare de carnet 2 luni si amenda intre 850 si 1160 lei (pe care o pot plati jumatate, in 48 de ore.). Am vrut sa ii dau banii, macar cu un act de mana. Si mai si lucreaza in politie.
Ce societate v-a emis polita RCA?
O explicatie posibila a solicitarii celui pagubit e ca aveti RCA la o societate carcotasa/rau platnica, si persoana respectiva vrea sa se asigure ca nu va sta cu masina blocata in service 2-3 luni, pana face societatea in cauza plata.
Accident usor
decs
Marti am facut un accident usor pentru ca nu am acordat prioritate.
Am semnat formular de amiabila si i-am dat asigurarea mea.
Vineri (3 zile mai tarziu!) ... (vezi toată discuția)