avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de producerea căruia sunt vinovat. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de producerea căruia sunt vinovat. Păgubitul mă amenință cu poliția dacă nu ii plătesc în avans reparația, vă rog sfătuiți-mă ce să fac

Va rog sa ma ajutati cu un sfat autorizat in urmatoarea situatie: am lovit usa stanga fata a unei masini, din neacordare de prioritate: mea culpa. Mi-am cerut mii de scuze si l-am rugat pe proprietar sa facem constatarea amiabila. Dansul ar fi de acord doar cu conditia sa-i platesc in avans reparatia (constand inclusiv in schimbarea usii). Mi-a cerut sa ne intalnim maine la sevice-ul ales de dumnealui si sa platesc suma ceruta de acel service (1000 lei, ca sa- schimbe usa, nu doar sa o repare), urmand ca apoi sa semnam constatarea amiabila si sa-mi restituie banii atunci cand ii va primi de la firma de asigurari. In caz contrar, daca nu ii platesc, nu va semna constatarea abiabila si va anunta politia, pentru a mi se ridica carnetul de sofer si a plati amenda stabilita de politie. Suna a santaj,.. As prefera sa evit ridicarea carnetului si amenda, Pe de alta parte, nu as risca sa pierd banii, pentru ca nu cred ca firma de asigurari va accepta sa i se schimbe usa, intrucat nu pare sa fie atat de rau lovita - nu stiu cum ar aprecia comisia acestora. Va rog mult, sfatuiti-ma ce pot face! Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:16, 20 Iulie 2018
Nu mai are ce sa-ti faca. Am fost intr-o situatie asemanatoare. M-a lovit din spate dar nu am avut amiabila sa o completam si a ramas pe ziua urmatoare sa ne auzim la un telefon. In ziua urmatoare am avut niste probleme de sanatate si nu am mai ajuns pentru a face amiabila ramanand sa ne intalnim cand ne programase asiguratorul. La o saptamana de la incident la programarea avuta la asigurator respectivul nu s-a mai prezentat si nici nu mi-a mai raspuns la telefon. Am vrut sa ma duc la politie dar asiguratorul m-a atentionat ca raman fara permis deoarece nu m-am prezentat la politie in 24 h. M-am interesat din mai multe surse si asa este. Asa ca nu are ce sa faca decat sa se duca la politie dar o sa ramaneti fara permis ambiii. Sunal si spunei sa completati amiabila sau nu mai vede nimic. Eu asa as face chiar daca ar fi sa raman fara permis.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2018
degetel1, utilizator
E o mica problema, in ceea ce priveste sfatul dvs.: se pot completa in cazul acesta 2 PV de contraventie, unul pentru accidentul respectiv cu neacordare de prioritate si unul pentru nedeclarare in 24h Fiecare cu pedeapsa sa. Iar pentru politistul - victima e posibil sa nu se incheie nici un proces verbal. Acesta e riscul.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident usor decs decs Marti am facut un accident usor pentru ca nu am acordat prioritate. Am semnat formular de amiabila si i-am dat asigurarea mea. Vineri (3 zile mai tarziu!) ... (vezi toată discuția)
Premis retzinut,amenda si asigurare paulHD paulHD buna!am o nelamurire..am lovit o masina acum cateva zile am fost la politie si mi sa retzinut permisu pt ca nu m-am prezentat in 24 de ore si mi sa dat o ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru vatamare corporala din culpa si daune morale in urma unui accident rutier strehaianu mihaela strehaianu mihaela IN 15 APRILIE 2010,AM FOST LOVITA DE UN ATOTURSM IN PARCAREA DE LA KAUFLAND,VINA FIIND A MEA DIN PACATE,NERESPECTIND SEMNIFICATIA IND, CEDEAZA TRECEREA,.DESI ... (vezi toată discuția)