Va rog sa ma ajutati cu un sfat autorizat in urmatoarea situatie: am lovit usa stanga fata a unei masini, din neacordare de prioritate: mea culpa. Mi-am cerut mii de scuze si l-am rugat pe proprietar sa facem constatarea amiabila. Dansul ar fi de acord doar cu conditia sa-i platesc in avans reparatia (constand inclusiv in schimbarea usii). Mi-a cerut sa ne intalnim maine la sevice-ul ales de dumnealui si sa platesc suma ceruta de acel service (1000 lei, ca sa- schimbe usa, nu doar sa o repare), urmand ca apoi sa semnam constatarea amiabila si sa-mi restituie banii atunci cand ii va primi de la firma de asigurari. In caz contrar, daca nu ii platesc, nu va semna constatarea abiabila si va anunta politia, pentru a mi se ridica carnetul de sofer si a plati amenda stabilita de politie. Suna a santaj,.. As prefera sa evit ridicarea carnetului si amenda, Pe de alta parte, nu as risca sa pierd banii, pentru ca nu cred ca firma de asigurari va accepta sa i se schimbe usa, intrucat nu pare sa fie atat de rau lovita - nu stiu cum ar aprecia comisia acestora. Va rog mult, sfatuiti-ma ce pot face! Va multumesc anticipat!
Nu mai are ce sa-ti faca. Am fost intr-o situatie asemanatoare. M-a lovit din spate dar nu am avut amiabila sa o completam si a ramas pe ziua urmatoare sa ne auzim la un telefon. In ziua urmatoare am avut niste probleme de sanatate si nu am mai ajuns pentru a face amiabila ramanand sa ne intalnim cand ne programase asiguratorul. La o saptamana de la incident la programarea avuta la asigurator respectivul nu s-a mai prezentat si nici nu mi-a mai raspuns la telefon. Am vrut sa ma duc la politie dar asiguratorul m-a atentionat ca raman fara permis deoarece nu m-am prezentat la politie in 24 h. M-am interesat din mai multe surse si asa este. Asa ca nu are ce sa faca decat sa se duca la politie dar o sa ramaneti fara permis ambiii. Sunal si spunei sa completati amiabila sau nu mai vede nimic. Eu asa as face chiar daca ar fi sa raman fara permis.
E o mica problema, in ceea ce priveste sfatul dvs.: se pot completa in cazul acesta 2 PV de contraventie, unul pentru accidentul respectiv cu neacordare de prioritate si unul pentru nedeclarare in 24h Fiecare cu pedeapsa sa. Iar pentru politistul - victima e posibil sa nu se incheie nici un proces verbal. Acesta e riscul.
Accident usor
decs
Marti am facut un accident usor pentru ca nu am acordat prioritate.
Am semnat formular de amiabila si i-am dat asigurarea mea.
Vineri (3 zile mai tarziu!) ... (vezi toată discuția)