avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Repatriere din SUA
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Repatriere din SUA

Ce presupune repatrierea, ce pierd si/sau ce castig daca optez pentru repatriere? Ce alte variante sant daca doresc sa petrec un timp nelimitat in Romania, in conditia in care mentin dubla cetatenie (Ro/USA)?
Cel mai recent răspuns: solo3009 , utilizator 11:31, 27 Iulie 2018
Daca aveti cetatenia romana puteti sta cat vreti in Romania. Daca sunteti doar cetatean american va trebui sa cereti viza pentru sedere de lunga durata sau permis de sedere.

Cetatenii americani trebuie sa plateasca si impozit in SUA, indiferent in ce tara stau.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2018
tgeorgescu, utilizator
Multumesc, ....am mentionat deja ca sant dublu ceteatean. Ma interesa ce pierde in USA daca ma repatríez in Ro (de ex. pensia de stat Social Security)...
Nu stiu ce ati pierde in SUA, intrebati un avocat american sau daca nu va permiteti unul, intrebati un lucrator social.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie magdai75 magdai75 Buna ziua. Am o problema si caut rezolvarea, si am dat peste siteul acesta si am zis sa-mi incerc norocul. Sunt o romanca cu dubla cetatenie ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean american andreea333s andreea333s Buna ! Eu si prietenul meu vrem sa ne casatorim in Romania.El este cetatean american si viza o are expirata de 5 luni.Poate intra in Ro cu viza expirata?Eu ... (vezi toată discuția)
As putea obtine o procura pentru prelungirea unui pasaport sua de catre altcineva in sua? annakarenina23 annakarenina23 Buna seara! Intrebarea mea este: As putea, si daca da, cum, obtine o procura de imputernicire pentru prelungirea unui pasaport SUA (toate actele sunt ok, ... (vezi toată discuția)