avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un divorț mai complicat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un divorț mai complicat

Buna seara.
Ași dori cateva sfaturi daca este cineva in masura si doreste sa ma ajute.
Am o prietena care se afla in divorț cu sotul ei dar au si o fetiță de 3 anișori. Nu mai sunt sanse de împăcare intre cei doi deoarece femeia a trecut prin bătăi scandaluri data afara din casa nopti petrecute pe strada si multe altele. Femeia nu mai are domiciliul comun cu sotul si au înaintat actele de divorț in urma cu un an de zile. Sotul doamnei nu ar vrea să divorteze si din cauza ca este copilul la mijloc cauta tot felul de motive pentru ași ataca sotia sentimental, emotional, santaj. Doamna are ordin judecătoresc sa nu se apropie la mai putin de 100 metri de ea dar acesta sfidează legea căutând-o zi sau noapte. Legea ii cam forțează să se întâlnească sa ași vada tatăl copilu dar doamna nu mai doreste nici un fel de contact cu dansul. La ultima intalnire ia zis ca ai va lasa fara copil si il va da spre adopție, ca nu copilu il intereseaza si multe alte amenințări. Ce se poate face in acest caz pt a evita cercurile telefoanele la politie si întâlnirile dintre ei.
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 21:26, 24 Iulie 2018
Divorțul e divorț și problemele dintre ei alta chestiune...

Dacă consideră că e hartuita poate depune plângere la poliție.
Ar fi bine sa aiba si avocat angajat daca vrea sa rezolve si problemele curente conexe divortului ca procedura judiciară.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie anuntata politia daca se incalca limitele ordinului de protectie. Sanctiunile sunt
drastice. Sa evite contactul cu el, sa trimita o persoana apropiata cu copilul. Are tatal stabilit un program de vizitare ?
Tatăl a avut program de vizita la Jugendamt. Sa inceput cu cate o oră sambata timp de 2 saptamani la rand apoi tatăl a zis ca e prea putin si ar vrea de 2 ori pe luna cate 2 ore sa facut si asa o saptamana dupa care tatăl nu a fost multumit ca lucreaza sambata si a cerut weekend-ul.

Mama nu a fost de acord asa repede dar cei de la Jugendamt au zis că e ok normal si ca nu se va putea sa se întâlnească tot timpul acolo si va trebui să ajungă sa se inteleaga cu sotul pt ca au un copil. Mama fetiței nu a prea fost de acord cu înțelegerea asta dar a zi sa încerce si asa deoarece avocatul judecătorul asistenta sociala toți iau zis acelasi lucru. A lăsat garda jos si a acceptat. Să stabilit o oră de intalnire pt cei doi la Jugendamt sambata PT a Lua fata ,totul a fost ok.

Problema a apărut cum si unde se întâlnesc cei doi pentru a aduce copilul inapoi. Întrebată doamna de la Jugendamt a raspuns ca duminica nu au program pt a se intalni tot acolo si va trebui Sa mearga Singura sa ași ia fata de la sotul. Aceasta fata nu a dorit ca sotul sa stie unde locuiește si nici sa fie vizitată acasa de asta au ales un loc comuta sa faca schimbul.

A acceptat si acest lucru dar sotul a inceput sa sune din ce in ce mai des la telefon pentru a cere tot felul de detalii cu privire la viata personala a doamnei ce ia ce ia interzis domnul procuror. Acum recent ,de cateva zile sotul doamnei a sunat pe la 3 dimineata anutando ca va veni la cafea sa discute despre divorț si sa vada copilul. Doamna nu a vrut circ si balamuc la acea oră crezând că pot discuta normal a inteles si a iesit afara din casa pt a discuta cu dumnealui. El a forțat usa a intrat înăuntru a luat telefoanele doamnei si a inceput sa cotrobaie prin casa. Apoi sa mai liniștit si a inceput o discuție cât de cât normala intre cei doi despre problemele care le au impreuna.

La un moment dat dumnealui ia zis ca nu al intereseaza de copil ci o vrea pe ia din nou in viata lui daca nu va accepta ii va lua copilul si il va încredința statului cerandui sa faca o foaie de mana prin care sa renunte doamna la copil. Doamna nu a acceptat asa c3va si in repetate rânduri ia cerut sa părăsească casa Lucru pe care nu la facut. Ia cerut doamnei sa întrețină relații sexuale cu acesta iar doamna la refuzat. El a trecut la amenintari ca pa pune diferite persoane sa ai faca viata un calvar daca nu accepta nimic. Acum doamna este pe la politie avocați declarând si strigând in gura mare că nu vrea sa mai aiba contact cu acest om si ca ia personal nu ii va mai duce copilul la care i se raspunde sec ca va avea probleme daca nu ii duce copilul sa al vada deoarece si sotul are drepturi si asa este legea si nu are ce face.
Este normal asa ceva?
Multumesc fff mult pentru raspunsuri

Nu sunt persoane apropiate doamnei este singura in germania si la primul scandal care la facut sotul fiind nevoie de 2 intervenții ale politiei sotul a dormit acea noapte la politie si a primit o amenda de 1000 de euro deoarece nu a facut nimic grav. A venit la domiciliul doamnei a fost refuzat in casa a spart un geam a intrat in casa a sustras cheile de la apartament si masina personala si o mapă cu acte prima data cand a fost chemată politia si in decurs de o oră sa intors inapoi la domiciliul doamnei doar ca doamna era de aceasta data in masina.
Sotul sa urcat pe masina si a urmat un circ in gura mare si sa chemat politia din nou.

Dar organele statului considera ca nu a facut nimic grav pentru a putea fi sancționat mai sever si il va sancționa mai drastic daca se va mai intampla ceva mai grav.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Daca cazul este in Germania este sub jurisdictie germana.
Trebuie multe aspecte de analizat daca ar fi sau nu incidenta legea romana dar in cazul dvs. nu pare sa aiba incidenta.
Buna seara.
Va multumesc fff mult pt sfaturile primite.
Ași dori să vă spun in continuare ca asnoapte sotul femei a recurs la fapte mult mai grave decat cele întâmplate pana acum. Sotia lui a venit in locuinta mea de oarece in locuinta ei nu mai putea sa stea de stres si frica ce o are. Asnoapte a venit din nou sotul femei in zona unde locuim. A intrat in locuinta ei deteriorării locuinta ne găsind acasa si lăsând lantul de siguranta din interiorul casei pus si usa deschisa apoi a mers la barul unde lucrase femeia as femeia asta pentru a se interesa de ia. Acolo a obtinut cateva informatii despre a ea apoi a căutato la locuinta mea sunând la usa si bătând pe la ferestre si sunandui telefonul nonstop toata noaptea. Ne ieșind nimeni afara a recurs la avarierea autovehiculului proprietate personala a femei taindui toate 4 cauciucuri. Am sunat la politie cand a venit asnoapte pe la usa apoi când am văzut masina avariate si apoi si la domiciliul doamnei cand nu am reusit sa pătrundem in locuinta. Pana in momentul de fata nu sa intamplat nimic deosebit asa a raspuns politia el este bine mersi in libertate vazandusi in continuare de viata lui iar doamna sa inchis in casa ii este frica sa mai iasa din casa si plânge întruna de frica. Nu cred ca va dormi nici la noapte deoarece se asteapta sa vina din nou. Toate acestea nu sunt destul si vom sta si in noaptea asta la pândă. Nu poate face nimeni nimic in privinta asta.

Alte discuții în legătură

Program vizitare bebelus in prezenta unui asistent social Mariaalessia Mariaalessia Buna ziua,in cererea mea de divort dna avocat a cerut sa-mi vizitez copilasul la locuinta sotiei in prezenta unui asistent social care este la 60 km de ... (vezi toată discuția)
Lipsire de libertate si amenintare danuta2010 danuta2010 buna ziua, am si eu o intrebare. sa incep prin a povesti ce s-a intamplat. sunt divortata din septembrie 2014. custodie comuna, domiciliul fetitei la ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil dupa divort maria78na maria78na Ma numesc Maria si sunt mama unei fetite de 3 ani pe care am crescut-o mereu singura. In prezent sunt divortata de 1 an,deoarece sotul meu a fost acela care ... (vezi toată discuția)