avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un divorț mai complicat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un divorț mai complicat

Buna seara.
Ași dori cateva sfaturi daca este cineva in masura si doreste sa ma ajute.
Am o prietena care se afla in divorț cu sotul ei dar au si o fetiță de 3 anișori. Nu mai sunt sanse de împăcare intre cei doi deoarece femeia a trecut prin bătăi scandaluri data afara din casa nopti petrecute pe strada si multe altele. Femeia nu mai are domiciliul comun cu sotul si au înaintat actele de divorț in urma cu un an de zile. Sotul doamnei nu ar vrea să divorteze si din cauza ca este copilul la mijloc cauta tot felul de motive pentru ași ataca sotia sentimental, emotional, santaj. Doamna are ordin judecătoresc sa nu se apropie la mai putin de 100 metri de ea dar acesta sfidează legea căutând-o zi sau noapte. Legea ii cam forțează să se întâlnească sa ași vada tatăl copilu dar doamna nu mai doreste nici un fel de contact cu dansul. La ultima intalnire ia zis ca ai va lasa fara copil si il va da spre adopție, ca nu copilu il intereseaza si multe alte amenințări. Ce se poate face in acest caz pt a evita cercurile telefoanele la politie si întâlnirile dintre ei.
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 21:26, 24 Iulie 2018
Buna ziua "cosi2ro'.

Va rog, respectuos, sa ne comunicati daca atat "doamna" cat si "copilul" se afla pe teritoriul Romaniei sau al Germaniei.

Va rog sa recititi comentariul distinsului domn avocat CLAUDIU LASCOSCHI.
Este deosebit de pertinent si "la obiect.".

Succes !!!
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
Buna ziua
Atat mama cât si fetita sunt pe teritoriul germaniei. Va multumesc pentru sfaturi si păreri pentru ajutor dar se pare că nu se poate face nimic in toata problema aceasta decat sa meargă la o casa pentru femei pana la soluționarea tuturor problemelor asta o sfătuiește toata lumea de la avocat politie protectia copilului. Alta sansa nu i se da acestei femei care vrea sa ași creasca copilul normal in libertate. Lăsăm in libertate nebuni si pe cei ok ii fugareste prin toate colturile lumi sa se ascunde ca sa nu iti mai faca un nebun probleme. Am ajuns si eu la concluzia ca daca cineva ati face rau ati sparge masina, locuinta cel mai bine sa te duci la ei si sa ai toți frumos sa te închidă la pușcărie pe tine ca agresorul nu a facut nimic grav sau nu a facut destule sau nu sunt dovezi sau sau sau.........
Va multumesc pentru sprijin.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
cosi2ro, utilizator
Buna ziua "cosi2ro".

Va sugerez sa respectati legea din Germania.
Atat dumneavoastra cat si respectiva doamna. Despre fetita nu fac vorbire intrucat este minora si la trei ani nu are discernamant ("... au si o fetiță de 3 anișori ...).

Referitor la mentiunile dumneavoastra:
"... asnoapte sotul femei a recurs la fapte mult mai grave decat cele întâmplate pana acum. Sotia lui a venit in locuinta mea de oarece in locuinta ei nu mai putea sa stea de stres si frica ce o are. Asnoapte a venit din nou sotul femei ..."
si
" Nu cred ca va dormi nici la noapte deoarece se asteapta sa vina din nou. Toate acestea nu sunt destul si vom sta si in noaptea asta la pândă.",

dumneavoastra in ce calitate i-ati asigurat respectivei doamne (presupun ca era si cu fetita), o asa-zisa "asistenta sociala" ???
Serviciile sociale din Germania sunt mult mai performante decat cele din Romania. Ce-i drept.
Dar, chiar si in Romania doamna si copilul beneficiau de maximum de protectie din partea institutiilor statului roman.
Le criticati degeaba, fiind in totala necunostinta de cauza.
Fara suparare !!!

In fapt, ce urmariti ???
Dumneavoastra, personal !!!

Tinand cont de cele ce le-ati mentionat " ... a căutato la locuinta mea sunând la usa si bătând pe la ferestre si sunandui telefonul nonstop toata noaptea. Ne ieșind nimeni afara ... ".

realizati "ce mare "BINE" ii faceti acelei doamne ???

In Romania, situatia descrisa de dumneavoastra, se numeste "parasirea domiciliului conjugal".
Nu doresc sa mai comentez asupra consecintelor ce vor decurge in momentul "gasirii" respectivei doamne, cat si a copilului, la domiciliul "altui barbat" (adica, dumneavoastra).

Ce parere aveti despre cele ce le-am expus mai sus ???

In loc sa-i faceti "un bine" respectivei doamne, ii veti pricinui un mare RAU !!!
Actualul sot va dobandi, in mod cert, custodia copilului minor. Fara drept de replica !!!

Reganditi toata situatia si incercati sa respectati legile in vigoare (indiferent de tara).

Succes !!!




Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare bebelus in prezenta unui asistent social Mariaalessia Mariaalessia Buna ziua,in cererea mea de divort dna avocat a cerut sa-mi vizitez copilasul la locuinta sotiei in prezenta unui asistent social care este la 60 km de ... (vezi toată discuția)
Lipsire de libertate si amenintare danuta2010 danuta2010 buna ziua, am si eu o intrebare. sa incep prin a povesti ce s-a intamplat. sunt divortata din septembrie 2014. custodie comuna, domiciliul fetitei la ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil dupa divort maria78na maria78na Ma numesc Maria si sunt mama unei fetite de 3 ani pe care am crescut-o mereu singura. In prezent sunt divortata de 1 an,deoarece sotul meu a fost acela care ... (vezi toată discuția)