avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Renunțare la intermediar din Bulgaria pentru ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Renunțare la intermediar din Bulgaria pentru obținere compensație zbor întârziat. Are valoare legală în România împuternicirea pe care am semnat-o?

Buna ziua, in luna martie 2018 am avut un zbor intarziat in urma caruia am apelat la o firma intermediara, ClaimCompass din Bulgaria, pentru recuperarea compensatiei de 250 euro, conform Regulamentului Comisiei Europene Nr. 261/2004 al Parlamentului European. Intermediarul a solicitat semnarea unei imputerniciri pentru a putea actiona in numele meu, urmand sa-si opreasca un comision de 25% din compensatie.
Am fost contactat direct de un reprezentant al companiei aeriene care mi-a spus ca imi vor vira banii direct in contul meu si: "Compania Blue Air nu actioneaza prin intermediari, in special in situatia in care reclamatii sunt gestionate de catre Autoritatiile de Protectia Consumatorilor.
Firmele intermediare (spre exemplu Claim Compass) lucreaza contra unui comision de la pasageri iar compensatiile se ofera numai pasagerului deoarece nici nu recunoastem acel document pe care ei ne prezinta in calitate de imputernicire. Reclamatiile depuse prin intermediul acestor firme sunt „clasate” deoarece imputernicirea prezentata de catre ei nu are o valoare legala acceptata in Romania. De aceea, acestor firme li se solicita sa ne trimita imputernicirea originala, tradusa in limba romana, notariala si semnata in original de catre petentul, impreuna cu copia dupa documentele de identitate ale pasagerului (ceea ce nu respecta acestor firme)."

Intrebarea mea este: acea imputernicire pe care am semnat-o are valoare legala in Romania? Mai are rost sa platesc acel comision de 25% sau risc sa fiu actionat in judecata? Pe site-ul ClaimCompass se mentioneaza ca "Indiferent in ce tara se afla clientul care beneficiaza de serviciile furnizate de ClaimCompass LTD, in caz de litigii va fi aplicata legislația Republicii Bulgaria."
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 02:18, 21 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent de legislația aplicabilă, semnătura dvs.rămâne valabilă. O puteți invalida doar dacă a fost smulsă prin forță sau înșelătorie. Lucruri care trebuie dovedite. Dacă nu veți plăti, probabil că fie veți fi acționat în justiție în Bulgaria și apoi urmărit pentru executare. Dacă înțeleg bine, datorați cca 60 eur?
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
adriandimitriu, utilizator
1500 lei, am fost 5 pasageri


djpedros a scris:

1500 lei, am fost 5 pasageri

Revocați împuternicirea și gata.
Notificati-i in scris că le revocați împuternicirea și că nu mai sunt necesare serviciile lor și gata.
Contractul cu ei stipulează că prestează ceva ptr dvs , iar daca nu prestează nu sunt plătiți.
După notificare, discutați cu Blue Air și gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , in luna septembrie 2022 am cumparat un bilet de avion ... Virginel Lazar Virginel Lazar Buna ziua , in luna septembrie 2022 am cumparat un bilet de avion Bucuresti -Londra prin agentia eDreams cu compania de zbor Blue air. Zborul a fost anulat de ... (vezi toată discuția)
Rambursare cost bilete de avion. buna ziua. in luna februarie 2020 am cumparat 2 bilete de avion ... Sanosimproconsult Sanosimproconsult Buna ziua. In luna februarie 2020 am cumparat 2 bilete de avion de la compania Blue Air cu destinatia Londra. In urma instituirii starii de urgenta zborul a ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune de creanta Poker10 Poker10 NOTIFICARE DE PLATA Top FAcToRING S. R. L., companie specializatia in recuperarea creantelor in toate modalitile prevazute de lege, in calitate ... (vezi toată discuția)