avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces civil contra unei companii aeriene
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces civil contra unei companii aeriene

Bună ziua. Azi am avut termen într-un proces civil împotriva unei companii aeriene după 9 amânări ulterioare a pronunțării consecutive. Vă redau mai jos conținutul hotărârii:

Tip solutie: Repus pe rol
Solutia pe scurt: Repunerea pe rol a cauzei. Fixează termen pentru continuarea judecăţii la data de .......2024, ora ......, camera de consiliu, pentru când se citează părţile, pârâta la sediul procesual ales, iar reclamantul cu menţiunea de a formula precizări în cadrul cărora să: - îşi justifice calitatea sa procesual activă pentru a solicita despăgubiri pentru pasagerul major ..........., - să precizeze dacă solicitarea de acordare despăgubiri pentru pasagerul minor ............. este formulată în nume propriu sau în calitate de reprezentant legal al acestui minor, urmând ca, în situaţia în care este formulată în calitate de reprezentant legal să depună şi acordul celuilalt părinte pentru solicitarea acestora şi să depună copie a actelor de stare civilă aferente – certificat de naştere minor, certificat de căsătorie, carte de identitate .........., iar în situaţia în care cerere este formulată tot în nume propriu şi pentru minor, să justifice calitatea sa procesual active. Cu cale de atac odată cu fondul. Pronun?ată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei

Întrebări:
Pot demonstra capacitatea procesual activă pentru a solicita despăgubiri pentru un pasager major, în persoana soției mele doar prin actul de căsătorie? Trebuie vreo declarație, eventual împuternicire? Sau trebuie și ea să se constituie parte civilă în proces și să ceară ea despăgubiri?
Pentru copil e simplu, voi depune cerere de despăgubire în calitate de reprezentant legal cu acordul soției mele, dar nu știu cum e mai bine să cer pentru soția mea.

Vă mulțumesc frumos pentru tot ce faceți. Mihai
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:40, 21 Septembrie 2024
Sotia trebuia sa faca personal cerere, dvs doar daca aveati mandat/procura.

Incercati sa folositi prezumtia mandatului tacit reciproc, desi sansele sunt slabe caci pentru a putea încheia acte de înstrăinare sau grevare, tranzacții, pentru a promova acțiuni civile, trebuie să existe un mandat expres, care se întinde asupra tuturor actelor necesare executării, fiind clauze contractuale, în acest sens.
Bună ziua doamna avocat.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns. Practic eu am cumpărat biletul de avion pentru 3 persoane (subsemnatul, soția și copilul nostru). Am solicitat despăgubiri pentru fiecare persoană în parte. Pentru copil e simplu pentru că sunt reprezentant legal (cu acordul soției). Mă gândeam dacă poate depune o cerere prin care ori să facă și ea parte din proces ori să își dea acordul ca eu să cer despăgubiri în numele ei.

Vă mulțumesc frumos. O zi frumoasă.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Sotia trebuia sa faca personal cerere, dvs doar daca aveati mandat/procura.

Incercati sa folositi prezumtia mandatului tacit reciproc, desi sansele sunt slabe caci pentru a putea încheia acte de înstrăinare sau grevare, tranzacții, pentru a promova acțiuni civile, trebuie să existe un mandat expres, care se întinde asupra tuturor actelor necesare executării, fiind clauze contractuale, în acest sens.

Declaratie ca e de acord cu actiunea si aveti mandat.

Un tip de act juridic este sa cumparati bilete si altul sa exercitati drepturi civile in fata instantelor de judecata, unde evident va trebuie procura, fiecare persoana formuland cererea in nume propriu, in apararea drepturilor proprii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere dosar iolaru iolaru Pentru a renunta la actiunea de marire a pensiei alimentare, exista un model de cerere de renuntare? Mi-ati putea da acest model, va rog, daca exista? Va ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitate procesuala? in cazul unei spete civile, familie ... Rox44Ana44 Rox44Ana44 Lipsa calitate procesuala? In cazul unei spete civile, familie si minori, intimatul - cetatean strain reprezentat prin avocat in baza unui mandat semnat in ... (vezi toată discuția)
Implicare in proces- calitate procesuala activa Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua, Sunt bunica unui minor,in varsta de 15 ani. Parintii lui s-au despartit,iar copilul a ramas mamei ( fiicei mele),in baza HOTARARII ... (vezi toată discuția)