avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... La ce articol din codurile civile și penale pot ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

La ce articol din codurile civile și penale pot încadra fapta de compromitere a unui proces, prin declararea de către avocatrul părții adverse a unor fapte total ireale, probate cu martori polițiști ? ?

Dacă în Instanța civilă avocatul părții adverse a vrut să inducă în eroare acea Instanță prin invocarea unor fapte total mincinoase, cu martori care pot spune realitatea (în special doi polițiști), la ce articol din codurile civile și penale pot încadra fapta de compromitere a unui proces și de influențare a Instanței de Judecată ?
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
flory_mr, utilizator
Nu exista o astfel de fapta,avocatul prezinta punctul de vedere apartinand clientului ,avand obligatia sa reprezinte interesele acestuia,contrare intereselor dvs.Daca depunea acte false de ex era vorba de o infractiune asa va pierdeti timpul degeaba.Concentrati-va la procesuldvs aparari,cai de atac etc.
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Nu mă refeream strict la avocat, ci la afirmațiile total mincinoase, care au ca efect inducerea în eroare a Instanței și compromiterea întregului proces.
Am cerut în Concluziile scrise că avem aici cel puțin o bănuială de Mărturie Mincinoasă și am solicitat Instanței sesizarea urgentă a Parchetului, conform art. 325 NCPC. Ca dovezi ale Mărturiilor Mincinoase am niște înregistrări audio, dar și ca martori pe cei doi polițiști care au fost lângă mine la Adunarea Generală a Asociației din 31.03.2018.
Au afirmat șefii Asociației că eu aș fi votat la acele A.G., dar eu venisem acolo doar să spun că e ilegală ședința, deoarece am un precedent judiciar prin care am mai anulat hotărârile Adunării Generale din 2015, tot pe baza faptului că n-au fost convocați toți proprietarii Asociației pentru a fi valabile, conform art. 14, alin. 5 din H.G. nr. 1588/2008 !
Cum au putut minți că eu aș fi votat ceva acolo și atunci, dacă tot eu am cerut anularea acelei ilegale Adunări Generale, la fel ca și cea din 2015, șefii Asociației fiind recidiviști în încălcarea acelorași articole de lege !
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
flory_mr, utilizator
Să zicem că avocatul Asociației nu poate răspunde penal, dar șefii Asociației pot fi acuzați de Mărturie Mincinoasă, deoarece au vrut să influențe Instanța cu declarații total mincinoase, care pot fi demontate inclusiv de Polițiștii aflați la acea ședință a Adunării Generale.
Ce ziceți, am judecat logic și conform legilor penale ?
Puteți încerca mai întâi sa câștigați acest proces cu declarațiile celor doi martori. Dupa aceea vedeți dacă mai este cazul sa faceti ceva împotriva asociației pentru mărturiile mincinoase
Problema e că am auzit că polițiștii nu pot fi martori într-un proces și nu știu cum pot fi chemați să depună mărturie.
Cel mai grav e faptul că șefii ilegaliști ai Asociației noastre au mințit prin intermediul avocatului că eu aș fi votat ceva la Adunările Generale din ultimii ani, știind că am încă 2 procese pe rol prin care am cerut Nulitatea Absolută a hotărârilor Adunărilor Generale anuale, deoarece n-au fost convocați toți proprietarii, așa cum spune explicit H.G. nr.1588/2007, art. 14, alin. 5 !
Am scris judecătoarei din această speță despre faptul că au fost declarații mincinoase care puteau compromite sentința ulterioară și că trebuie să sesizeze din oficiu Parchetul, eu invocând art. 325 din NCPC:
„Bănuiala de Mărturie Mincinoasă. Dacă, din cercetare, reies bănuieli de Mărturie Mincinoasă, Instanța va încheia un proces-verbal și va sesiza organul de urmărire penală competent.
ART.349. Mărturisirea judiciară. (1) Mărturisirea judiciară face deplină dovadă împotriva aceluia care a făcut-o, fie personal, fie prin mandatar cu procură specială.
(3) Mărturisirea judiciară nu poate fi nici revocată, afară numai dacă se face dovada că a fost urmarea unei erori de fapt scuzabile.
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
flory_mr, utilizator

Alte discuții în legătură

În ce condiții se pot lua hotărârile la o adunare generala dacă locatarii nu vor să semneze tabelul convocator? loredana122 loredana122 Buna ziua, As dori sa stiu care este temeiul legal pentru luarea hotararilor la o adunare generala reconvocata in conditiile in care s-a facut afis, iar in ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Un proces verbal (act juridic) al unei adunări generale a unei asociații de proprietari este asemănător contractelor de orice tip ? flory_mr flory_mr Aș vrea să știu dacă un proces verbal (act juridic) al unei Adunări Generale a unei Asociații de Proprietari este asemănător contractelor de orice ... (vezi toată discuția)