avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un proces verbal (act juridic) al unei Adunări ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un proces verbal (act juridic) al unei Adunări Generale a unei Asociații de Proprietari este asemănător contractelor de orice tip ?

Aș vrea să știu dacă un proces verbal (act juridic) al unei Adunări Generale a unei Asociații de Proprietari este asemănător contractelor de orice tip.
Vreau să știu dacă pot aplica articolele de lege privitoare la Nulitatea Contractelor (actelor Civile) și pentru declararea de către Instanțe a Nulității Absolute a proceselor verbale ale Adunărilor Generale din ultimii ani, care au fost ilegal convocate de așa-zișii șefi ai Asociației noastre.
Știind că sunt nule absolut, de fapt și de drept, și actele subsecvente bazate pe acele procese verbale NULE, vreau să cer și Nulitatea Absolută a contractelor celor care au condus A.P.71, dar și a avocatului Asociației, toți trebuind să le anuleze retroactiv, deoarece nu puteau conduce sau apăra Asociația, pe baza unor acte juridice anulate de mai multe Instanțe !
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
flory_mr, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 14:52, 10 Martie 2019
Chiar nimeni nu poate spune dacă procesele verbale ale unei Adunări Generale sunt asimilate contractelor de orice fel, știind că ele sunt tot acte juridice ?
Vreau să aplic sentințele de Nulitate Absolută a 3 Adunări Generale (cu anularea retroactivă a hotărârilor acelor A.G. ilegal convocate), așa cum au motivat Instanțele, deoarece a existat lipsa consimțământului tuturor celor 458 de proprietari ai Asociației noastre, aceștia ne-fiind convocați TOȚI pe bază de Tabel Nominal Convocator, așa cum specifica explicit H.G. nr. 1588/2007, art. 14, alin. 5.
Eu zic că dacă Instanțele au motivat sentința datorită faptului că există lipsa consimțământului proprietarilor A.P. nr. 71 din Brăila, acele procese verbale ar trebui să fie considerate ca niște contracte (acte juridice civile).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedăm concret dacă instanțele au anulat retroactiv hotărârile adunărilor generale anuale din anii fiscali 2015-2018, ale asociației de proprietari ? flory_mr flory_mr [b]Legea nr. 196/2018 referitoare la Asociațiile de Proprietari din România arată explicit că „Organul Suprem” într-o Asociație este Adunarea ... (vezi toată discuția)
Cum putem anula „fizic” în instanțe cele 11 hotărâri ale adunării generale, dacă le-am anulat deja definitiv, prin semnăturile a 4 judecătoare ? flory_mr flory_mr Cum procedăm dacă noi am câștigat un proces în care 4 judecătoare din două Instanțe au semnat sentința definitivă de Nulitate Absolută a ... (vezi toată discuția)