avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... La ce articol din codurile civile și penale pot ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

La ce articol din codurile civile și penale pot încadra fapta de compromitere a unui proces, prin declararea de către avocatrul părții adverse a unor fapte total ireale, probate cu martori polițiști ? ?

Dacă în Instanța civilă avocatul părții adverse a vrut să inducă în eroare acea Instanță prin invocarea unor fapte total mincinoase, cu martori care pot spune realitatea (în special doi polițiști), la ce articol din codurile civile și penale pot încadra fapta de compromitere a unui proces și de influențare a Instanței de Judecată ?
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
flory_mr, utilizator
Polițiștii erau in afara serviciului presupun. Atunci ei pot fi chemați ca martori. Dacă se aflau acolo in timpul serviciului atunci probabil ca au consemnat ceea ce S a întâmplat in raport si puteți folos de proba acel raport
Exact asta am cerut Comandantului Poliției acum vreo 10 zile, să-mi trimită acel Raport (Notă Internă), deoarece veniseră chemați de urgență de către falsa președintă (ne-proprietară) a Asociației de Proprietari de care aparțin.
Din ce mi-au zis unii polițiști, că acel Raport ar fi ceva intern și că n-aș avea acces la el. Păi, am specificat în Audiența făcută la Comandant, că am nevoie de acel act să-l prezint Instanței, iar cu dovada asta judecătoarea să sesizeze Parchetul, deoarece prin acele minciuni s-a vrut de către șefii Asociației noastre câștigarea procesului în mod fraudulos, ne-real !
Știți ce au invocat ei în procesul intentat de mine cu obiectul Nulitatea Absolută a hotărârilor Adunării Generale Reconvocate din data de 08.04.2017, mințind că eu aș fi votat în acea Adunare Generală ilegal convocată și că așa aș fi recunoscut conducerea Asociației !
Au invocat Excepția Lipsei de Interes a mea prin minciuna asta abjectă că dacă aș fi votat, aș fi recunoscut tot ce s-a hotărât în Asociație !
Păi, exact asta am contestat în acest proces, legalitatea convocării Adunărilor Generale din 2017.
Cum să existe Lipsă de Interes într-un proces în care s-a cerut Nulitatea Absolută a unor acte juridice vitale pentru activitatea unei Asociații !
Vedeți ce a putut scrie avocatul angajat pe bani grei de falșii șefi ai Asociației de Proprietari, ce motivare puerilă și jenantă a avut pentru a justifica invocarea de către el a Lipsei de Interes a reclamantului !
Doar nu eram nebun să votez ceva la o Adunare Generală pe care am contestat-o din start, la fața locului, dar n-a vrut să asculte nimeni citirea sentinței definitive de pe 14.02.2017 prin care anulasem deja cele 11 hotărâri ale Adunării Generale din data de 30.05.2015 (4 judecătoare au semnat pentru acea sentință de Nulitate Absolută, care se aplică retro-activ) !
De atunci am încă 2 dosare pe rol, cu același obiect: Nulitatea Absolută a hotărârilor Adunărilor Generale ilegal convocate, care au încălcat H.G. nr. 1588/2007, art. 14, alin. 5 !
Dar mă intrigă faptul că pentru A.G. din 08.04.2017 am inițiat dosarul pe 24.05.2017, și nici în Septembrie nu e primul termen ... PRINCIPIUL CELERITĂȚII A FOST ASTFEL GRAV ÎNCĂLCAT DE JUDECĂTORI ȘI AM DE GÂND SĂ MĂ ADRESEZ Î.C.C.J. SAU DIRECT LA C.E.D.O., PENTRU CĂ JUDECĂTORII DE ACOLO CONDAMNĂ DUR ÎNCĂLCAREA CELERITĂȚII DE JUSTIȚIA DIN TOATE ȚĂRILE EUROPENE.
Vă rog să vedeți hal de apărare a șefilor Asociației noastre în acest proces intentat de mine cu obiectul Nulitatea Absolută a hotărârilor Adunării Generale din 08.04.2017 - vedeți la pagina 6 dovada că erau doar doi membri ai Comitetului Executiv (în loc de minim 3), ceea ce e total ilegal: [ link extern ]
Vedeți acolo minciunile scrise și spuse la dosarul cauzei în Întâmpinare (paginile 1-5), precum că eu aș fi votat la aceste ilegale Adunări Generale și că aș fi fost de acord cu conducerea Asociației „penale” (șefii au vreo 10 plângeri penale făcute de proprietari diferiți) !
Citiți la pagina 2 și 3 (Întâmpinarea scrisă de avocat), cum, pentru a motiva că ar fi legală Adunarea Generală Reconvocată din 08.04.2017, a invocat Legea 230/2007 art. 23, alin. 5 (uitând subit de existența art.24, alin.3, dar mai ales de H.G. nr. 1588/2007, art. 14, alin. 5 unde se arată clar că pentru A.G. Reconvocată există obligația semnării Tabelului Nominal Convocator de către toți cei 458 de proprietari) !
PE BAZA ACESTUI ARTICOL 14, ALIN. 5 ASOCIAȚIILE AU PIERDUT TOATE PROCESELE CU OBIECTUL „NULITATEA ABSOLUTĂ” A HOTĂRÂRILOR ADUNĂRILOR GENERALE ANUALE:
„La Adunarea Generală Reconvocată, dacă există dovada că toți membrii Asociației de Proprietari au fost convocați, hotărârile pot fi adoptate (...). Dovezi ale convocării şi reconvocării le constituie afișul de la Avizier și Tabelul Nominal Convocator cu semnături. (idem, art. 24, alin. 3)”

CITEZ DIN ABERAȚIILE AVOCATULUI SCRISE ÎN ÎNTÂMPINAREA ACESTUIA DE LA PAGINILE 1-5 DIN DOCUMENTELE ARĂTATE MAI SUS:
„Conform art. 23, alin. 5, proprietarii trebuie anunţaţi prin afişare la loc vizibil sau pe bază de Tabel Nominal Convocator, asupra oricărei Adunări Generale a Asociaţiei de Proprietari, cu cel puţin 7 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a Adunării Generale”. Această normă există și în H.G. nr.1588/2007, art.14, alin. 4. Textul legii arată că anunțarea proprietarilor pentru a participa la Adunarea Generală se poate face de către Comitetul Executiv sau de către preşedinte (art. 23, alin. 3), în 2 moduri: afişarea la loc vizibil a anunțului, care să includă și ordinea de zi cu data și ora unde urmează a avea loc Adunarea Generală sau pe bază de Tabel Nominal Convocator pe care e trecută ordinea de zi cu data, ora, locul și semnătura fiecărui proprietar.
În situaţia din cauza de față Comitetul Executiv a ales convocarea prin anunț a membrilor A.P.71 prin afişarea acestuia la loc vizibil de la fiecare din scările blocurilor ce aparţin Asociaţiei. În acest sens a fost întocmit procesul-verbal de afişare nr. 609/23.03.2017, prin care la Avizierul fiecărei scări de bloc s-a afişat la loc vizibil anunțul de convocare cu ordinea de zi, locul, data și ora unde va avea loc Adunarea Generală, procesul verbal semnat de câte o persoană de la fiecare scară (în general, şefii de scară) care confirmă operațiunea acestei afișări. Procesul verbal este semnat, în afară de Comitetul Executiv format din preşedinte și membru - R.L., și de alte 29 persoane. Suplimentar și pentru a fi cunoscut de cât mai mulţi proprietari, Comitetul Executiv a făcut un anunț privind convocarea și reconvocarea Adunării Generale și în ziarul Obiectiv - Vocea Brăilei din 23.03.2017.
Considerăm că prin acest procedeu au fost respectate dispoziţiile legale arătate cu privire la convocarea Adunării Generale, atât din data de 30.03.2017, cât și a celei Reconvocate din 08.04.2017. De menționat că odată cu procesul verbal de afişare a anunțului privind convocarea Adunării Generale a A.P.71 s-a întocmit și procesul verbal de afişare nr. 610/23.03.2017 prin care se afișează și NOUL STATUT al Asociaţiei, plus Regulamentul de Ordine Interioară.”

NUMAI TÂMPENII JURIDICE A SCRIS ACEST AVOCAT SCUMP PLĂTIT DE ȘEFII INFRACTORI AI ASOCIAȚIEI NOASTRE !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În ce condiții se pot lua hotărârile la o adunare generala dacă locatarii nu vor să semneze tabelul convocator? loredana122 loredana122 Buna ziua, As dori sa stiu care este temeiul legal pentru luarea hotararilor la o adunare generala reconvocata in conditiile in care s-a facut afis, iar in ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Un proces verbal (act juridic) al unei adunări generale a unei asociații de proprietari este asemănător contractelor de orice tip ? flory_mr flory_mr Aș vrea să știu dacă un proces verbal (act juridic) al unei Adunări Generale a unei Asociații de Proprietari este asemănător contractelor de orice ... (vezi toată discuția)