avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mașină care am plătit-o dar nu o am, nu mai dau de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mașină care am plătit-o dar nu o am, nu mai dau de persoana respectivă. Este speță penală sau civilă?

am cumparat o masina de la o cunostinta,din afara am copie de la actul de vanzare cumparare, am dovada platii transfer wester union, si masina nu am vazut-o de 7 luni de cand am actele, tot m-a dus cu zaharelul si acum nu mai pot da de persoana respectiva. As vrea sa stiu la ce se incadreaza fapta celui care m-a pagubit, Este speta penala sau civila, si cum ar trebui sa procedez ?
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 18:53, 24 Iulie 2018
Initial notificati oficial vanzatorul cu obligatia punerii la dispozitie a vehiculului si a documentelor acestuia-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Poate fi speta penala desi de principiu ar fi sanse mai mari sa fie civila.

Pare sa fie o inselaciune...
am copie de la actul de vanzare cumparare,

masina nu am vazut-o de 7 luni de cand am actele

Practic dv ati achitat suma convenita cu vanzatorul ,care continua sa utilizeze vehiculul vandut
veti intampina probleme serioase pentru inmatriculare avand in vedere depasirea termenului legal prevazut
Initial parcurgeti procedura notificarii oficiale a vanzatorului,
Conditionat de atitudinea acestuia urmeaza sa formulati plangere la parchet
Daca ati achitat suma convenita de ce nu detineti exemplar original contract de vanzare cumparare ?
pt ca contractul a fost facut in Belgia, si mi-a fost trimes pe mail, mai ales in conditiile in care eram si rude prin alianta, nu ma gandeam o clipa ca pot fi inselat.

am mai citit si se poate incadra la abuz de incredere.
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2018
trandafir2, moderator
Datele pe care le-ati oferit sunt insuficiente pentru un raspuns. In principiu, predarea trebuie să se facă la locul unde bunul se afla în momentul încheierii contractului, dacă nu rezultă altfel din convenția părților, or daca bunul se afla in Belgia acolo trebuie facuta predarea. Cat priveste abuzul de incredere fapta nu este tipica sub aspectul elementului material pentru a se putea retine aceasta infractiune, adica pe scurt, nu este abuz de incredere.

Alte discuții în legătură

Plangere penala sau actiune pe calea dreptului comun? cezara costina cezara costina societatea la care sunt salariat a incheiat acum 2 ani un contract de vanzare de autovehicule, cu o persoana fizica, prin care cumpara doua autovehicule. ... (vezi toată discuția)
A fugit cu tablourile mancipri mancipri AM DEPUS INTR-O CONSIGNATIE SPRE VANZARE , DOUA TABLOURI PICTURA IN ULEI PE PANZA . DUPA UN ANUMIT TIMP CONSIGNATIA S-A DESFIINTAT SI A DISPARUT IMPREUNA CU ... (vezi toată discuția)
O speta stranie! e sau nu infractiune??? aira aira Unul dintre colegii mei a venit cu urmatoarea speta: B vrea sa cumpere un inel. Se duce la piata la taraba lui A. B se intelege cu A sa cumpere un inel dar ... (vezi toată discuția)