avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mașină care am plătit-o dar nu o am, nu mai dau de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mașină care am plătit-o dar nu o am, nu mai dau de persoana respectivă. Este speță penală sau civilă?

am cumparat o masina de la o cunostinta,din afara am copie de la actul de vanzare cumparare, am dovada platii transfer wester union, si masina nu am vazut-o de 7 luni de cand am actele, tot m-a dus cu zaharelul si acum nu mai pot da de persoana respectiva. As vrea sa stiu la ce se incadreaza fapta celui care m-a pagubit, Este speta penala sau civila, si cum ar trebui sa procedez ?
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 18:53, 24 Iulie 2018
Buna ziua "bgdcos".

"Vanzatorul, ruda prin alianta" este cetatean roman ???

Solutii ar exista.
Buna ziua, este cetatean roman, stiu domiciliul si cnp
Buna ziua "bgdcos".

1. Sesizati sectia de politie sau parchetul din proximitate.

2. "Contractul/actul de vanzare cumparare" era in limba romana ???
Sau ???

3. Speta poate fi atat penala (pentru eventuala "inselaciune"), cat si civila (pentru eventuala "recuperare a prejudiciului").
Tineti cont de faptul ca procesul penal suspenda procesul civil (pana la obtinerea unei solutii definitive, in penal).
Sugestii:
- va constituiti parte civila in cadrul procesului penal (daca acesta se va declansa);
- incercati varianta angajarii unui avocat specializat in solutionarea ambelor situatii.

Mult succes !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala sau actiune pe calea dreptului comun? cezara costina cezara costina societatea la care sunt salariat a incheiat acum 2 ani un contract de vanzare de autovehicule, cu o persoana fizica, prin care cumpara doua autovehicule. ... (vezi toată discuția)
A fugit cu tablourile mancipri mancipri AM DEPUS INTR-O CONSIGNATIE SPRE VANZARE , DOUA TABLOURI PICTURA IN ULEI PE PANZA . DUPA UN ANUMIT TIMP CONSIGNATIA S-A DESFIINTAT SI A DISPARUT IMPREUNA CU ... (vezi toată discuția)
O speta stranie! e sau nu infractiune??? aira aira Unul dintre colegii mei a venit cu urmatoarea speta: B vrea sa cumpere un inel. Se duce la piata la taraba lui A. B se intelege cu A sa cumpere un inel dar ... (vezi toată discuția)