avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA multiplicare si vanzare carti
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA multiplicare si vanzare carti

Sunt pensionara din invatamant,absolventa a Institut pedagogic de 2 ani si vreau sa infiintez un/o PFA avand ca obiect de lucru colaborarea cu o firma ce creaza ,lucreaza si finiseaza CARTI PERSONALIZATE PENTRU COPIII de varste cuprinse intre 7 si 14 ani .Am tot materialul dat de firma.Eu ar trebui sa ma ocup de multiplicarea cartilor si vanzarea lor pe cont propriu cu conditia sa achit la ei materialul necesar fiecarei carti.In aceste conditii ce inscrisuri imi trebuie si la ce taxe sa ma pot astepta?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters96141 , utilizator 16:20, 11 Noiembrie 2009
bunaziua!
chiar nu ma poate ajuta nimeniin rezolvarea acestei probleme?
va rogmult dati-mi si mie un sfat,cum as putea fi colaboratoare cu acte in regula a acestei firme?
In cazul in care nu ati rezolvat deja:
1. Taxele pentru infiintare PF sunt in jur de 3 milioane vechi;
2. Va trebuie un cod caen de producator si comert in afara magazinelor - cu asta va ajuta cei de la registrul comertului (va spun ei ce anume va trebuie ca sa deschideti PF)
3. Va trebuie sa tineti contabilitate in partida simpla;
4. sa incheiati un contract cu ei pe PFA in care va da drepturi de multiplicare si personalizare pe carti, drept pe soft;
5. Incheiati un contract de furnizare materiale cu ei pe PFA (atentie la clauzele legate de pret si scadente plati).
6. Apoi in functie de cum va desfasurati activitatea probabil va fi nevoie de o casa de marcat.
7. Ca si taxe veti plati impozit pe profit 16% cu impunere anticipata si 5,5 % din profit la casa de asigurari de sanatate. Si desigur TVA daca veti fi platitoare de TVA.
8. Veti depune la Financiar declaratii specifice.
9. veti putea scade din venituri costurile de multiplicare, expediere etc. dar trebuie sa aveti dovezi (facuri, contracte, etc)
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
ContSters96141, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnfiintare after school vvaassiillee vvaassiillee Sunt profesor de fizica,as dori sa infiintez un after school mai lejer in sensul ca sa ma ocup zilnic, 2 ore, de maxim 10 elevii, cls I-IV, sprijin in ... (vezi toată discuția)
Pfa comert cat trebuie sa platesc la stat? Mogdyyyyyy Mogdyyyyyy Persoana fizica autorizata cum calculez darile catre stat? Spre exemplu daca as achizitiona 100 de tricouri la 10 lei bucata, 10 lei este pretul cu TVA ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa bogdansudor bogdansudor Buna ziua Doresc sa infiintez o forma juridica prin care sa desfasor mai multe activitati :comert intern si international,transport marfa si cat mai multe ... (vezi toată discuția)