avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie copil

Buna ziua. Lucrez intr un spital de stat din Romania unde exista copii abandonati, de care nu se mai interesează nimeni si ai caror părinți sunt de negasit. As dori sa știu ce sanse am sa adopt un anumit copil. Serviciul de adoptii de la directia pentru protectia copilului nu m-a lamurit. Ba chiar am plecat destul de descurajata de acolo. Cat dureaza procedura pana un copil e declarat adoptabil? Exista o cale mai simpla si mai directa daca mama naturala renunta la tutela copilului, avand in vedere ca ea si a exprimat verbal dorinta de a da copilul spre adoptie? Este mai simplu un eventual plasament si ulterior adoptia? Eu si sotul ne dorim foarte mult acest copil si cred ca e mare pacat ca acesti copii stau cu lunile in spitale, cand exista parinti care doresc sa ii adopte. In cazul de fata mi se pare ca legea doar tergiverseaza procedura, iar acesti copii cresc in spitale, fara afectiunea si ingrijirea unei familii. Mentionez ca e vorba despre un copil de 1 an si 8 luni din care aproximativ 1 an a stat prin spitale. De asemenea, eu si sotul intrunim conditiile locative, sociale si juridice legale pt a putea adopta. Nu ne intereseaza alti copii, e vorba strict de cel in cauza de care ne am atașat.

Alte discuții în legătură

Incredintare copil timpuriu timpuriu de aproximativ un an avem grija de un copil ,este finul nostru botezat care are varsta de 2ani si 9 luni el locuieste la noi ptr ca parinti lui nu au ... (vezi toată discuția)
Adoptie ContSters311707 ContSters311707 Buna ziua, As vrea sa va solicit un sfat in urmatoarea privinta: O sora a mea este casatorita cu un cetatean canadian. Au locuit in Romania mai multi ani. Au ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi mama minora adrianperca adrianperca Buna ziua, Situatia noastra este urmatoarea: Sotul are un copil inafara casatoriei cu o fata, minora, la momentul nasterii copilului varsta acesteia era de ... (vezi toată discuția)